Kitap İncelemesi: Stephanie Clifford’dan “Veda Turu”

Hasan

Global Mod
Global Mod
Water Lil’in ilk gösterilerine ilişkin bir inceleme, bulunmuş bir şiir gibi: “Hidy-Hody Ranch Bar ve Circle-M Saloon, Round-Up Rodeo and Boiler Room, the Gunshot Lounge ve Gunshot Bar ve Gunshot Club’da oynadık. Ankesörlü telefondan menajeri Coy Roy’u aradığında, Coy Roy ona “kayıp aşk” gibi temalar hakkında şarkı söylemesini hatırlatıyor ve bu ona sempatik bir ışık tutuyor. “Bu şu anlama geliyordu: sokak hakkında, hırs hakkında, otel yataklarında birlikte sarhoş olduğum erkekler hakkında şarkı yok.”

Turları sayfadan atlamayı bıraktığında bile, Su Lil’in kendisi bir şifre olarak kalır. Belki de bu kaçınılmazdır – hayatını kostümler giyerek ve ticari çekicilik için yaratılmış ve ajansından ve kaotik arzularından arındırılmış sahte bir kişilik hakkında şarkılar yazarak geçirdi. Ancak Lillian’ın Japon-Amerikalı kemancı Kaori’nin ebeveynlerinin 2. Dünya Savaşı sırasında tutuklandığı California, Tule Gölü’nü ziyaret ettiğinde bir şeyler patlak verir. Kaori, Lillian’ın gözaltı kamplarını protesto etmek için neden hiçbir şey yapmadığını sorduğunda, “Ne yapacağımı bilemedim” diye yanıtlıyor ve “Ona iyi bir yanıtım olmadı. Benim kuşağım onlarınki gibi karşı çıkmadı ama bunu yapabileceğimizin farkında olmadığımız için mi yoksa sahip olduklarımızı riske atmaktan korktuğumuz için mi yoksa yapmadığımız için mi – ben – sadece emin değildim. umursamamak dahil olmak için yeterliydi.”

Romanın kapanış sayfalarında Lillian, sevdiği West’in kusurlu bir yer olduğunu kabul etmeye cesaret ediyor: “Juan Pérez ve Charles William Barkley keşfedilmesi gerektiğini düşündüklerinden beri kusurlu. Vancouver ve Gray yelken açtıklarından ve Lewis ve Clark karadan gelip her şeyi kendi dillerinde, kendi insanlarının adıyla adlandırmaya başladıklarından beri.” kırmızı ile işaretlenmiş”.

Sadece iki gösteri kala Water Lil amacını bulmaya başlıyor: “Yarıklardaki karı temizleyebilir ve nasıl, kusurlu, kırık, kayıp, gitmiş, susturulmuş, her zaman tarihin bir parçası olduğumuzu gösterebilirim.” Water Lil olabilir ama kendi hayatı hakkında yazdığı şarkıyı seslendirdikten sonra bir aydınlanma yaşıyor: “Ve sonra nereye gittiğimi, ne yapacağımı biliyordum. Çünkü sonunda şarkımı söylemiştim.”