Joni Mitchell’in Joni Jam Ekibi ile tanışın

Hasan

Global Mod
Global Mod
Sahnedeki çeşitli sanatçılar, Mitchell’in etkisinin çeşitliliğinden bahsetti: Annie Lenox, Alison Russel, Wendy ve Lisa prens devriminden. Konser hâlâ kafamın içindeyken, Joni Jam’in bir tür kim kimdir şarkısını söyleyerek bu müzik camiasının ruhunu kutlayabileceğimi düşündüm. Bazı isimler muhtemelen size tanıdık gelecek, bazıları ise size tanıdık gelmeyebilir – onları dinlemek için daha fazla sebep. Şimdi, izin verirsen, şehirden ayrılmadan önce biraz taze elma almam gerekiyor.

Spotify’da okurken dinleyin.

1. Annie Lennox: “Artık ‘Seni seviyorum’ yok”

Mitchell, bu yılın başlarında Kongre Kütüphanesi’nin prestijli Popüler Şarkı dalında Gershwin Ödülü’nü aldığında, muhteşem Annie Lennox, şarkıya yepyeni bir şey katan “Both Sides Now” performansını verdi. Cidden, sadece kontrol et. Suçlamanın dramatik dağılımı! Cumartesi gecesi Lennox, Mitchell’i 2007 Mitchell haraç albümü için kaydettiği versiyona benzer şekilde “Ladies of the Canyon”un sentetik, atmosferik bir cover’ıyla onurlandırdı. Lennox uzun zamandır diğer insanların materyallerini harika ve akıcı bir şekilde yorumluyor: Uzun bir süre, 1995 albümleri Medusa’nın baş parçası olan “No More ‘I Love You’s”un bir cover olduğunu bile bilmiyordum. Ama öyle ve Lennox, bu ateşli yorumla kasvetin içinden 1986 tarihli güzel bir Lover Speaks şarkısını çıkardı. Her zamanki gibi zevki var. (YouTube’da dinle)

2. Allison Russell: “Dönen”

“Young at Heart” performansı için sahneye çıkan Mitchell, Amerikalı sanatçı Allison Russell’ı “tüm zamanların en güzel klarnetçisi” olarak nitelendirdi. Ama aynı zamanda harika bir şarkıcı ve söz yazarı, yakında çıkacak olan ikinci sınıf albümü The Returner’ın bu heyecan verici başlık şarkısının da kanıtladığı gibi. (YouTube’da dinle)

3. Sarah McLachlan: “Tatlı Bağlılık”

Sarah McLachlan’ın çok platinli “Surfacing”inden çok hafife alınan bir single. Sarah McLachlan’ın adına biraz saygı gösterin! (YouTube’da dinle)

4. Blake Mills: “İskelet Yürüyor”

Mitchell’in türünün tek örneği 1976 albümü Hejira’dan “Amelia”nın Gorge performansı benim için çok önemliydi – sadece vokalinin zenginliği için değil, aynı zamanda müzisyen ve yapımcı Blake Mills’in Mitchell’in kendi gitarındaki sadık eşliği için de önemliydi. . “Hejira”daki gitar cümlelerinde kesin bir mekansallık var ve Mills onu yeniden yaratmak için mükemmel bir iş çıkardı. Yakında çıkacak solo albümü Jelly Road’dan “Skeleton Is Walking”in arka yarısında çaldığı gezinen, saykodelik soloda onun çevik gitar çalışmasının daha fazlasını duyabilirsiniz. (YouTube’da dinle)