Japonya, CBDC ile İlgilenen İşçi Sayısını Artırıyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Japonya, CBDC ile İlgilenen İşçi Sayısını Artırıyor Japonya Maliye Bakanlığı, merkez bankası dijital para ünitesi (CBDC) çıkarmaya yönelik çalışan işçi sayısını artırmayı planlıyor.

Terra’nın çöküşünün akabinde hükümetler yatırımcıları korumak için adım atarken, bir atak de Japonya’dan gelmişti. Japon parlamentosu, stablecoinler için yasal bir çerçeve getiren yasa tasarını onaylamıştı ve yasanın 1 yıl içerisinde yürürlüğe gireceği belirtiliyordu. Kripto paralara hayli uzak olmayan Japonya’nın Maliye Bakanlığı, CBDC konusunda da yeni bir adım atıyor.

Japonya CBDC Alanında Yeni Adım Atıyor

Reuters tarafınca elde edilen bir dokümana bakılırsa, Japonya Maliye Bakanlığı, merkez bankası dijital para ünitesi (CBDC) çıkarmaya yönelik çalışmalarda yer alan işçi sayısını artırmayı hedefliyor.

Belgede beraberinde, bakanlığın gelecek mali yıl için devlet bütçesi taleplerindeki işçi artışı için fon talep edeceği açıklandı.

Art arda ikinci yıl olacak olan hareket, Japonya’nın CBDC çıkarması durumunda Tokyo’nun kriptoya uygun tabanına verilen kıymetin altını çiziyor.

Japonya tarafınca kripto kesimiyle ilgili en son bir haber de Fukuoka Belediye Lideri Soichiro Takashima ve takımının Ripple genel merkezini ziyaret etmesiyle gelmişti.