James Conlon, Los Angeles Operası'nın müzik direktörlüğünden ayrılıyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
2026 yılı, James Conlon'un Los Angeles Operası'nın müzik direktörlüğü görevindeki 20. yıldönümünü kutluyor. Bu onun istifa etmesi için doğru zaman gibi görünüyordu.

73 yaşındaki Conlon bir telefon görüşmesinde “20 yılım vardı, bu iyi bir rakam” dedi. “Tam potansiyelime ulaştığımda işi bırakmak istiyorum ve şirketi sevdiğim kadar sevmeye devam etmek istiyorum.”

Son sezonu olan 2025-26 sezonu şirketin 40. yıl dönümüne denk geliyor ve Conlon “bunu onlarla birlikte kutlamak için orada olmak istediğini” söyledi.

Burada 68 farklı operanın 460'tan fazla performansını diğer şeflerden daha fazla yönetmiş olan Conlon, “Bu, tarihinin yarısını orada geçirdiğim anlamına geliyor” dedi.

Şirket, Conlon'un Opera Şefi Ödülü'ne layık görüleceğini ve bunun “Los Angeles Operası'na ve genel olarak topluluğa olan olağanüstü görev süresi ve katkısının ve Conlon'un şef olarak şirkete geri dönme yönündeki ortak niyetinin takdiri” olduğunu söylüyor. Konuk şef.”

Operanın başkanı ve genel müdürü Christopher Koelsch, Conlon'un müzikal liderliğini övdü ve her iki yıl dönümüne denk gelen ayrılış zamanlamasının “zarif bir şey” olduğunu söyledi. Geçişin “kurum olarak bizim için farklı bir bakış açısı ve nesilsel bir değişim fırsatını temsil ettiğini” ekledi.

Los Angeles'ta klasik müzik için bir dönüm noktası olacak: 2026 aynı zamanda Gustavo Dudamel'in Los Angeles Filarmoni Orkestrası'ndan ayrılıp New York Filarmoni Orkestrası'na gideceği yıl.

LA Opera halihazırda bir geçiş sürecinde. Kuruluşunda emeği geçen, ana aktörü olarak görev yapan ve onlarca yıl genel müdür olarak görev yapan Plácido Domingo, cinsel taciz iddiaları üzerine 2019 yılında istifa etti.

Operanın Conlon'un halefinde ne arayacağıyla ilgili olarak Koelsch şunları söyledi: “Sanat alanında benzer bir müjdeciliğe sahip olan ve bunun ne anlama geldiğine dair 21. yüzyıl perspektifine sahip biri.”

Emekli olduğunda 76 yaşında olacak olan Conlon, emekli olmadığını, Los Angeles ve başka yerlerde konuk şef olarak hizmet etmeye devam etmeyi ve kişisel hedeflerinin peşinden gitmeyi planladığını söyledi (“Hala bunu istiyorum Tac Mahal'i görün ve ben dedim) “Safariye gitmek isterim”) ve müzik eğitimine odaklanmaya devam ediyorum.

“Klasik müzikteki en büyük kriz, hepimizin bir izleyici için savaşmamızdır” diyerek, “klasik müzikten korkan insanları ikna etmek söz konusu olduğunda çok ikna edici olabilir” diye ekledi. bunlar kalelere benziyor.”

Eğitim, Conlon'un görev süresinin ayırt edici özelliğiydi. Gösterilerden önce izleyicilerle her operanın önemli anları hakkında konuşuyor ve şirketin Perde Arkası podcast'leri ve YouTube kanalındaki konuşmaları kaydediyor.

Los Angeles'taki çalışmalarının öne çıkanlarından biri, topluluğun Wagner'in “Ring” adlı eserinin ilk prodüksiyonuydu. Döngü; Rossini'nin “Seville Berberi” ile bir “Figaro üçlemesi” Mozart'ın Figaro'nun Düğünü ve John Corigliano'nun Versailles'ın Hayaletleri; besteci Benjamin Britten'in doğumunun yüzüncü yılını kutlayan Britten 100/LA; ve 18. yüzyıl Fransa'sının önde gelen siyahi bestecilerinden Chevalier de Saint-Georges Joseph Bologne'un nadir görülen operası “Anonim Aşık” performansı.

Conlon, aralarında Metropolitan Operası, Viyana Devlet Operası, Salzburg Festivali, Milano'daki Teatro alla Scala ve baş şefliğini yaptığı Paris Operası'nın da bulunduğu dünya çapında birçok önde gelen opera binasında şeflik yaptı.

2007'den bu yana ihmal edilen operaları Los Angeles Operası sahnesine taşıyan “Kurtarılan Sesler” gibi projelerle her zaman Üçüncü Reich'ın baskısına maruz kalan bestecilere dikkat çekmeyi amaçladı.

Conlon, “İyi bir müzik yönetmeniyseniz, bu gerçekten adanmış olduğunuz anlamına gelir” dedi. “İyi bir müzik yönetmeni olmak her zaman amacım ve hedefim oldu.”