Insidious: The Red Door and The Conjuring’de Patrick Wilson

Shib

Global Mod
Global Mod
Patrick Wilson’a, James Wan’ın hayaletli ev katili Insidious’ta (2010) gulyabaniler tarafından terörize edilen bir ailenin reisi Josh Lambert rolünü yeniden canlandırması teklif edildiğinde pek heyecanlanmadı.

Diğer Sonuçlar? “Ah adamım, zaten keşfedilecek yeni arazi var mı?” İyiyim. Başka bir korku serim var,” dedi Wilson.

“Diğer” serisi, yine Wan tarafından tasarlanan ve Wilson’ın evli iblis bilimcilerden oluşan bir ekibin yarısını oynadığı, ayrı bir devam filmi ve ön film evrenine yol açan 2013 paranormal bir korku hikayesi olarak başlayan The Conjuring’e atıfta bulunuyor. The Conjuring ve ilk iki Insidious filmi arasında, Wilson kendini gerçek bir Scream King olarak kanıtladı. Yine de, büyük bütçeli süper kahraman filmlerinde (“Watchmen”, “Aquaman”), bağımsız dramalarda (“Little Children”) ve müzikal tiyatro yapımlarında (“Oklahoma!”) rol almış, klasik eğitim almış bir aktör. Yeni bir “Sinsi” olasılığı pek heyecan verici görünmüyordu.

Sonra Wilson’a yönetmenliği de düşünüp düşünmeyeceği soruldu. Bu onun dikkatini çekti.

Wilson, West Village bistrosunda kahve içerken bana “2015’ten beri bir film yönetmeye çalışıyorum” dedi. “Televizyon bana hitap etmedi. Ve ben kimsenin görmediği küçük bir indie yapmak isteyen tiplerden biri değilim, bunu yapabileceğimi kanıtlamak için. Filmimin sinemalarda iyi performans göstermesini istiyorum, bu yüzden bir stüdyo tarafından desteklenen bu yarım milyar dolarlık franchise’ı görmek benim için nadirdir – bu ilk kez bir yönetmen için, Nadir bir durum.”

Insidious: The Red Door, Insidious bayrağı altında gösterilen beşinci film, cansız üçüncü ve dördüncü bölümleri zekice atlıyor ve Insidious: Chapter 2 (2013) olaylarına geri dönüyor. Neredeyse tüm ailesini Jack Torrance tarzında öldüren Josh, vücudunun kontrolünü psikopat bir iblisten alır ve – zihni genişleten bir hipnozcunun yardımıyla – sahip olduğu tüm hatıraları tamamen bloke eder. Lambert’ler ücretsiz ve krediler akıyor.

Wilson, “Alınma ama bir sorunla başa çıkmanın yolu bu değil,” diye kıkırdadı.

Kırmızı Kapı, önceki filmin travmasıyla bir baba-oğul ilişkisi perspektifinden yüzleşiyor. On yıl sonra Josh, karısı Renai’den (Rose Byrne) ayrılmıştır ve kelimelere dökemediği bir geçmişin peşini bırakmayan, ortalıkta olmayan bir babanın timsalidir. “Insidious”ta, çiftin en büyük çocuğu Dalton’un (Ty Simpkins) babasının astral projeksiyon yeteneğini miras aldığı ve onu “Ferner” adlı bir yeraltı dünyasında pusuda bekleyen ruhlara karşı savunmasız bıraktığı ortaya çıkar. Dalton’un hafızası da silinmişti. Şimdi inatçı genç, sanat okulunun birinci sınıfına giderken yanında kalmasına rağmen babasını reddediyor.

Wilson’a, biri yakında üniversiteye gidecek olan oğullarının ona tek kelimelik kısa mesajlar gönderip göndermeyeceğini sordum. 2005’ten beri aktris Dagmara Dominczyk (“Ardalık” dizisinde Karolina) ile evli olan Wilson, “Hayır, harika bir ilişkimiz var” dedi.

Wilson, The Red Door’u yönetme teklifini “hayatım için mantıklı olması” şartıyla kabul etti. Pratikte bu, Montclair, New Jersey’deki evinin yakınında çekim yapmak zorunda olduğu anlamına geliyordu (“İşten sonra aileye geri dönmek neredeyse normal bir iş gibiydi,” dedi.) Ama aynı zamanda bunun çıkış yapmasını istedi. yansıyan insan.

Wilson, Roland Emmerich felaket filmi Moonfall (2022) ve yakında çıkacak olan devam filmi Aquaman’i çekmeden önce senarist Scott Teems (Halloween Kills) ile oturdu ve temelde ruhunu açığa çıkardı. Teems bu hammaddeleri aldı ve onları kalıtsal travma ve sanatsal kırılganlık hakkında bir hikayeye dönüştürdü – elbette zıplayan korkular ve sürünmelerle tamamlandı.

Film, Insidious serisi için forma dönüşü işaret ediyor, orijinal filmin mütevazi heyecanını ve eğlence evi cazibesini yeniden yakalıyor ve Lambert’lerin karanlık tarihini 1970’lerden Yaklaşan 80’ler veya 90’lara ait retro korkunun aptallığı ve samimiyetiyle ele alıyor.

Hareketli Görüntü Müzesi’nin ev yayını Reverse Shot’ın kurucu ortağı Michael Koresky bir e-postada “En iyi korku filmi sizde bir güvensizlik duygusu bırakır” diye yazdı. Koresky, “Insidious” filmlerinin hayranıdır ve orijinal filmi izlemenin “korkunç işkenceye dayanan 21. yüzyılın başlarındaki gerici korkunun kokuşmuş alanında taze bir nefes” gibi olduğunu açıklıyor. şok kesme bana piyano çalınıyormuş gibi hissettirdi – heyecan verici.

Wilson, Insidious ile ilk sözleşme imzaladığında türün büyük bir hayranı değildi. Kendini bir general olarak görüyor. 50 yaşına yeni giren Wilson, “Indiana Jones ve ‘Star Wars’ izleyerek büyüdüm,” dedi ve film zevkinin, büyüyen iki ağabeyiyle paylaştığı Florida, Tampa Bay çevresindeki sinema salonlarına yaptığı gezilerle şekillendiğini ekledi. yukarı.

“‘Salem’s Lot’, ‘Jaws’ gibi türlerin ötesine geçen korku filmlerini severdim.” Gözleri genişledi, “‘Poltergeist’.” Ben çocukken evimizin soyulduğunu hatırlıyorum. Kesinlikle ‘poltergeist’ ile hiçbir bağlantısı yok, ama beynimin o olayı işleme şekli, eve geldiğimizde ve evimizin basıldığını fark ettiğimde hissettiğim korku, hafızamda bu iki şey birbirine bağlı.”

The Red Door için Wilson, Dalton’u bir sanatçı olarak görmek istediğini biliyordu ve mum boya ile patolojik resimler çizen kasvetli çocuğun korku arketipine başvurdu – sadece 18 yaşındaki Dalton bunu bir kariyer yapmaya karar verdi. Wilson, Carnegie Mellon Üniversitesi’nin drama konservatuarında geçirdiği yılları anımsayarak, “Herhangi bir sanat okulundan geçmek zihinsel olarak yorucu,” dedi. Talepkar bir profesörün (‘Succession’dan Hiam Abbass) vesayeti altında, Dalton, çalışmalarını ilerletmek için kendi iç işleyişini araştırmaya ve İleri’nin iblislerini saklandıkları yerden çıkarmaya teşvik edilir.

Wilson, oyunculuk atölyeleri öğretmek için düzenli olarak Pittsburgh’daki Carnegie Mellon’a gider. “Başkalarına öğretmek her zaman bir zevk olmuştur,” dedi ve “sinema okulu çocuğu” olmayabileceğini, ancak kameranın görüntüleri nasıl oluşturduğu hakkında bir iki şey bildiğini açıkladı.

“Oyunculuk yaparken her zaman kamerayla olan ilişkimin farkındayım – lens ne kadar büyük? nasıl hareket ediyor Oyuncularıma kendilerini gözlemlemelerini sağladım çünkü sizin hissettiğiniz şeyle seyircinin gördüğü şey farklı şeyler olabilir.”

Kendi babasının hatalarını sürdürmekten korkan Josh, umutsuzca istikrarsızlığının kaynağını bulmaya çalışır. Ürkütücü bir sekansta, bir MRI geçirir. O makinede otururken ışıklar sönüyor ve kamera hastanın sersemlemiş bakış açısına yaklaşıyor – tam bir savunmasızlık, yani bir şeylerin yakın olduğu anlamına geliyor.

Öncelikle bir üniversite kampüsünde geçen film, aynı zamanda erkeksi görünmek için inanılmaz çaba sarf eden erkeklerin kırılganlığıyla da dalga geçiyor – tıpkı Dalton’un yörüngesinde süzülen zehirli kız öğrenci yurdu kardeşleri gibi. Wilson’ın kendi heybetli görünüşü – Little Children’daki şehvet düşkünü mahalle anneleri tarafından ona verilen “balo kralı” olarak gördüğümü ona hala söyledim – onu bu gruba yerleştiriyor gibi görünüyor. “Kırmızı Kapı” ile Wilson, erkekliğin kültürel tartışmasıyla ilgilenme noktasına geldi. İki erkek çocuk babası olarak, genç erkeklerde sağlıklı bir kimlik geliştirmenin ne anlama geldiğini sürekli olarak düşünür.

Ty Simpkins bir e-postada “Erkekler duygularını paylaşmakta zorlanıyor, ben de dahil,” diye yazdı. O ve Wilson, uzun süredir devam eden bir baba-oğul bağı paylaşıyor: Simpkins’in ilk rolü, Little Children’da balo kralının soytarı şapkasındaki yürümeye başlayan çocuk rolüydü ve Wilson, “21. doğum günümde benimle bir bira bile içti” diye ekledi Simpkins. .

Wilson, ilk yönetmenlik denemesine aşıladığı başka bir kişisel dokunuş olan rock müziğe olan sevgisini sorduğumda canlandı. Dikkatlice dinleyin ve onun İsveçli grup Ghost’un heavy metal tarzına son jeneriklerini söylediğini duyacaksınız. Wilson, kendi filmlerinde şarkılar söyleyen küçük yönetmen grubuna katılmaktan heyecan duymuşa benziyordu. İlham kaynağı olarak John Carpenter ve “Big Trouble in Little China”dan alıntı yaptı.

Mike Nichols ona Angels in America için rol verdiğinde, Wilson yönetmenin kendisiyle Paul Newman’ın kariyeri hakkında konuştuğunu söyledi. “Film yıldızı olmak zor,” dedi bana. seni götürdüğü yere gidersin. Sunulan fırsatlardan birini değerlendirmekten zevk almak bir ayrıcalıktır.”