İlk favori şarkılar Sonic Baby resimleri gibidir.

Hasan

Global Mod
Global Mod
Video mağazasına geri koymadan önce – FBI ajanları, başka tarafa bakın! – Babam görev bilinciyle kredileri benim için boş bir VHS’ye kaydetti. Bu, ailemde hala bir iç şaka, geleceğin üç yaşındaki bir müzik eleştirmeninin sırf o Harrison şarkısını tekrar tekrar dinleyebilmek için ailesinden “‘Lethal Weapon’ kasetini takmalarını” istemesinin hikayesi. .

İlk favori şarkılarını sorarak bir kişi hakkında çok şey öğrenebilirsiniz – bu, başka birinin bebeklik resimlerine bakmanın fonetik eşdeğeridir. Ve bu haber bülteniyle haftada iki kez gelen kutunuza geldiğim için, benden birkaç tane duymanızın adil olduğunu düşündüm.

Spotify’da okurken dinleyin.

1. Cat Stevens: “Ay Gölgesi”

Eminim birisi bunu bana bebekken ninni olarak söylemiştir ve eskiden “Cat-Stevens” olarak bilinen sanatçının sesi bugüne kadar bana neredeyse doğaüstü gelmiştir. en ağır ağırlıklı battaniyenin bile sağlayabileceğinin ötesinde olmak. Ailem ben küçükken bir CD oynatıcı aldı (son teknoloji) ve Cat Stevens: Greatest Hits’i tepsiye nasıl koyacağımı çok iyi öğrendiğimi hala hatırlıyorum. çok Dikkatli ilerleyin ve tabii ki benim şarkım olan “Moonshadow” olan 8. parçayı açın. (YouTube’da dinle)

2. Tom Petty: “Serbest Düşüş”

New Jersey’de büyüdüm ve 20’li yaşlarımın ortalarına kadar West Coast’u ziyaret etmedim, bu yüzden bu şarkıdaki özel isimler gençliğimde bana tamamen egzotik geldi: Mulholland, Ventura Bulvarı, “Reseda” denen kesinlikle tarif edilemez derecede göz alıcı vaha. ” “Free Fallin'” artık muhtemelen 20. yüzyılın en fazla dublaj yapılan Amerikan rock şarkılarının kısa listesine girecekti ve yine de -belki de bu yüzden ona doymayı hayal edemiyorum- hâlâ bir tanesine girebiliyorum. şarkı sözleri hala vardı, olabileceğine inansam da bana baştan çıkarıcı bir şekilde tuhaf geldi. Aslında Ventura Bulvarı’na musallat olan vampirler. (Petty ayrıca “Cheer Down”ın ortak yazarı ve Jeff Lynne her iki şarkının da yapımına yardım etti – yani Traveling Wilburys’in küçük yaşlardan itibaren müzik zevkim üzerinde açıkça etkisi oldu.) (YouTube’dan dinleyin)

3. U2: “İstasyon Hayvanat Bahçesi”

1991’in sonlarında piyasaya sürüldüğünde, U2’nin ürkütücü, göz alıcı “Achtung Baby”si, ailemin çelik mavisi Ford Taurus’unun olmazsa olmazıydı. Arkadan tekrar tekrar izlediğimde, bu albüm yetişkin dünyasının benim anlayışımın ötesinde bir yerlerde yatan tüm gizemlerini içinde barındırıyor gibiydi. Sadece kulağa geldiğini biliyordum Serin. Ve biraz ürkütücü! “Achtung Baby”de, nispeten açık sözlü rock şarkıları, “Who’s Gonna Ride Your Wild Horses”un başındaki hüzünlü, glitched kaset döngüsü, “Until the End of the End”in ürkütücü distorsiyonu gibi tuhaf, ürkütücü seslerle istila ediliyor. World” veya baskın açılış “Zoo Station”da gizlenen çok sayıda hayalet sesi. Daha sonra, bu tuhaflığın çoğunun Edge’in maceracı efekt pedalları kullanımının ve daha da tarif edilemez bir şekilde Brian Eno’nun sanatsal üretiminin sonucu olduğunu fark ettim. (Ayrıca çok sonraları utançtan, “bir kadının bir erkeğe, bir balığın bisiklete ihtiyacı olduğu gibi ihtiyacı vardır” sözünün ikonik bir ikinci dalga feminist sloganı olduğunu, Bono’nun icat ettiği eğlenceli bir şarkı sözü olmadığını anlamamı sağladı.) U2 ne yaparsa yapsın veya ne yaparsa yapsın ya da nasıl Beni iPhone’uma yüklemeye zorladığı birçok albümle “Achtung Baby”, beni iyi bir şekilde korkutan ilk kayıtlardan biri olduğu için kalbimde her zaman özel bir yere sahip olacak. (YouTube’da dinle)