Iceman adında hitmaking şarkıcısı Jerry Butler 85 yaşında öldü

Hasan

Global Mod
Global Mod
Uzun, hit bir solo kariyere başlamadan önce izlenimlerin ilk lideri olan zarif şarkıcı ve söz yazarı Jerry Butler, Perşembe günü Chicago'daki evinde öldü. 85 yaşındaydı.

Ölümü, Bay Butler'ın bir Parkinson hastalığı olduğunu söyleyen asistanı tarafından doğrulandı.

Bay Butler'ın sesli bariton sesi, tında Kiesig olmalarına rağmen, misafirlik ve cazibe ile teşvik edildi. Şiire neredeyse nadir bir hassasiyet derecesi ile yaklaştı. Tutumu kısmen Iceman olarak nasıl tanındığını açıkladı.

Bay Butler, ilk vuruşunu 1958'de izlenimlerle kaydettiği ve grubun diğer iki üyesiyle yazdığı “For Your Precious Love” ile attı. Billboards pop -chart'ta 11 numaraya ulaştı. Metinleri, Bay Butler'ın kariyeri boyunca tekrar ziyaret edeceği kalıcılığı ve sadakati, konuları vurguladı.

1960 yılında gruptan ayrıldıktan hemen sonra, grup arkadaşı Curtis Mayfield ve Calvin Carter ile yazdığı “Kalbinizi Kırılacak” ile ilk 10 Billboard'a ulaştı. Şarkının kalıcı olduğu ortaya çıktı: Tony Orlando ve Dawn'ın revize edilmiş bir versiyonu, “Seni sevmiyor (seni sevdiğim gibi), on yıl sonra 1 numaralı bir hit olacak.

Bay Butler'ın “Moon River” versiyonu, Henry Mancini-Johnny-Mercer şarkısı “Tiffany's the Tiffany's” filminden 1961'de 11. sıraya yükseldi. Ertesi yıl Burt Bacharach ve Halt Davids “Just It”. 20 numaraya ulaştı.

İki yıl sonra Betty Everett ile bir düet olan “Let It Me” ile ilk 10'a ulaştı. , Everlys 1960'dan iki puan daha yüksek.

Bay Butler, 1968'de POP grafikte 4 numaraya ve R&B listesinde 1 numaraya ulaşan “Sadece Güçlü Hayatta Kalma” ile en yüksek Popchart pozisyonundan keyif aldı. Genel olarak, bir düzineden fazla şarkısı R&B Top 10 (üçü 1 numaraya gitti) reklam panoları elde etti. Birçoğu Billboard'un en iyi 40 pop listesine ulaştı.

Bay Butler ayrıca siyasette bir his için bir sansasyona neden oldu. 1985 yılında Demokrat Chicago'yu içeren Cook İlçesi Komiserleri Kurulu olarak seçildi. 2018'de emekli olmadan önce bu pozisyonu otuz yıldan fazla sürecekti.

Bay Mayfield ile Cilliffs, Bay Butler'ın izlenimlerden daha erken çıkışına yol açtı. Bay Mayfield, hem izlenimlerle (“İnsanlar Fread”, “Tamam”) hem de solo sanatçı (“Süper Fly”) olarak çok sayıda isabet aldı.

İzlenimlerden ayrıldıktan kısa bir süre sonra Bay Butler, Philadelphia disk jokey Georgie Woods'un Iceman doku adını aldı. 1975'te müzik eleştirmeni David Nathan'a verdiği demeçte, “Bunun nedeni, diğer erkekler – Joe Tex, James Brown ve Isleys gibi atlamamıştım,” dedi. Ben iyiydim. Dolayısıyla iceman. “

Bay Butler, kayıtlarının çoğunu paylaştı. Ayrıca 1965'te şarkıyı kaydetmesi bir hit olan Otis Redding ile “Seni Çok Uzun Süredir Seviyorum” adlı halsiz şarkıyı yazdı.

“Kayıt yaklaşımım çoğu sanatçının kabul ettiklerinden biraz farklı,” dedi Butler Bay Nathan'a. “Ben daha yaratıcıım. Diğer birçok sanatçı yapımcılara güvenirken, daha fazla çalışıyorum ile Üreticiler. “

Onurdan biri Bay Butler bir NAACP görüntü fiyatı ve bir ritim ve Blues Pioneer Price idi. 2015 yılında Ulusal Ritim ve Blues Onur Listesi'ne dahil edildi. Gösterimlerin diğer üyeleriyle birlikte 1991 yılında Rock & Roll Onur Listesi'ne dahil edildi. Aynı zamanda bir süre Rhythm & Rhythm & Rhythm & Rhythm & Blues Vakfı'nın başkanı olarak görev yaptı.

Jerry Butler Jr., 8 Aralık 1939'da eyaletin kuzeybatı kesiminde Miss. 3 yaşındayken, ailesi Chicago'ya taşındı ve burada Cabrini-Green konutunda yaşıyorlardı.

Kilisede müzik öğrendi, burada gençken Bay Mayfield ile tanıştı.

Butler, San Diego'daki 2011'den KPBS Radio ile yaptığı röportajda “Kilisede birisi” iyi ister kötü olsun “diyecektir.” Dedi.

Bay Butler ve Bay Mayfield kısa süre sonra Kuzey Jubilee İncil'in şarkıcıları olan bir dörtlü kurdu. 1957'de nihayet izlenim haline gelen bir doo-wop grubu The Roosters'a katıldılar. Gelecek yıl grup Jerry Butler ve yerel bir etiket olan Vee-Jay Records'un izlenimleri olarak imzalandı.

3 numaralı R&B masasına ulaşan “Değerli Aşkı için”, Bay Butler'ın 16 yaşında yazdığı bir şiire dayanıyordu.

2011'de Chicago Okuyucusu haftalık gazetesine “Yeni bir ses bulmaya çalıştık” dedi. “Aptal olmak istemedik. Farklı ve kalıcı bir izlenim edinmek istedik. “

“Değerli aşkınız için” “neredeyse ilk ruh kaydı olarak görülebilir,” diye yazdı Joe McEwen “Rolling Stone Resimli Rock & Roll Tarihi” nde yazdı.

1961'de Bay Butler, grafiklere “Moon River” ı ve versiyonunu ilk 40'ı yapan ve Billboard'da 11 numaraya ulaşan tek şarkıcıydı. (Andy Williams'ın başlık şarkısı haline gelen daha ünlü versiyonu asla bir single olarak yayınlanmadı.) Aslen Audrey Hepburn tarafından “Tiffany's the Tiffany's” de söylenen şarkı, 1962'de en iyi şarkı için Oscar'ı kazandı.

Bay Butler'ın “Moon River” daki pürüzsüz vokalleri, daha önceki bir etki olan Nat King Cole'a bir ima oldu. Kenny Gamble ve Leon Huff ekibi ile en saygın iki albümü olan “The Iceman Cometh” ve gelecek yıl “Ice on Ice” için çalışırken daha sert ruh tarafını açtı.

İzlenimlerden ayrıldıktan sonra bile, Bay Butler, “Kalbinizi Kırılacak” ve “Ben A Telling” şarkılarında yedeklenen Bay Mayfield ile çalışmaya devam etti.

Bay Butler, 1983 yılında Bay Mayfield'ı ve ulusal bir tur için izlenimleri yeniden bir araya getirdi ve siyasete girdikten sonra bile solo bir yasa olarak devam etti. Kariyerinin sonlarında, vintage yıldızları Doo-Wop, R&B ve Soul'dan kutlayan bir dizi popüler PBS özelliği düzenledi.

Bay Butler, Cook County yetkilisi olarak yıldız statüsünü göstermedi; Aksine, Chicago Tribune 1995 yılında meslektaşlarını “çalışkan doğası” ve “kendini bölge hükümetinin fındık ve cıvatalarına daldırma şeklinden” övgüde bulunduğunu bildirdi. Tribune, “Largen rıhtımlarından bir üyeye kadar yönetim kurulu üyelerinin seçilme şeklini değiştiren ana temsilciydi” diye ekledi.

Bay Butler, Illinois, University Park'taki Valiler Eyalet Üniversitesi'nde siyaset bilimi ve müzik tarihini inceledi ve 1993 yılında 1998'de lisans derecesi ve yüksek lisans derecesi aldı. 2004 yılında.

Zaman zaman onun için yedeklenen Bay Butler'in 60 yaşındaki karısı Annette, 2019'da öldü. Hayatta kalanları arasında iki oğlu, Randy ve Tony; Dört torun; Ve harika bir büyük.

Bay Butler'ın kız kardeşi Mattie Chicago okuyucusuyla konuştuğunda, romantik müziğe olan bağlılığını özetledi. “Sevgi ve sevgi duygusu hakkında konuşmayı seviyor” dedi. “Gerçekten birçok insanı seviyor – gerçekten.”

Kül Wu Rapor raporları. Alain Delaquérière Araştırma katkıda bulundu.