Hindistan’dan Teknoloji Odaklı Kripto Düzenlemesi Adımı

Shib

Global Mod
Global Mod
Hindistan’dan Teknoloji Odaklı Kripto Düzenlemesi Adımı Hindistan, G20 başkanlığı yaptığı süreç boyunca kripto para ünitesi için standart işletim prosedürleri geliştirmeyi hedefliyor.

Temmuz ayında, Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) kripto para üniteleriyle ilgili tasalarını lisana getirmişti. Ayrıyeten, mali istikrar üzerinde istikrarsızlaştırıcı bir tesire sahip olabilecekleri için yasaklanmaları gerektiğini dediğini söylemiş oldu. Sitharaman, kriptoyla ilgili durumu makûs nitelendirse de teknolojiden kopmak istemiyor.

Hindistan, Teknoloji Odaklı Kripto Düzenlemesi Geliştirmeyi Planlıyor

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, Memleketler arası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantılarına katılmak için Washington DC’ye gitti. Gezisini bitirmedilk evvel bir küme gazeteciye, kripto sıkıntısının, Hindistan’ın G20 başkanlığı süreçte gündemde olacağını söylemiş oldu.

Sitharaman, ülkenin önümüzdeki yıl G20 başkanlığı sırasında kripto para ünitesi için standart işletim prosedürleri geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. hem de, teknolojiden geri kalınmaması, fakat berbata kullanılmamasını istediğini de vurguladı.

Tek bir ülkenin kriptoyu rastgele bir biçimde tesirli bir biçimde yönetim edemeyeceğinin yahut düzenleyemeyeceğini belirten Sitharaman, şunları söylemiş oldu:

“Umarım, kripto konusunda tüm ülkeler tarafınca genel bir çerçeveye yahut SOP’ye ulaşılabilir. bu biçimdece global olarak teknoloji odaklı bir düzenleyici çerçeveye sahip olunabilir.”