Henry Threadgill’in müzik akışı çeşitli ve aşırı. O böyle.

Hasan

Global Mod
Global Mod
Sonra oturduğu yerden fırladı ve tezgahtarlardan bir parça kağıt aldı. Parçada, modernist besteci Edgard Varèse’nin müzikal aralıkları tersine çevirme konusundaki bazı fikirlerini ifşa etmeye başladı – bu yaklaşımı “Easily Slip”in sonlarına doğru da tanımlıyor – ve “The Other One”da Varèse’nin örneğini nasıl geliştirdiğini gösterdi. ”

Threadgill, gazeteyi aralık dizileri ve melodik cümlelerle doldurduktan sonra -ikincisi, Mors alfabesi gibi, uzun ve kısa cümleler üzerine inşa edilmiştir- notlarını çöp kutusuna attı.

Onu durdurdum. Threadgill’in çalışma yöntemlerini sürdürmek küçük bir başarı değil. “Easily Slip”te, klasik orkestra performanslarının henüz halka açıklanmamış kayıtlarına dair cezbedici göndermeler var. Cecil Taylor ile konserler gibi bazı önemli işbirlikleri “sabit medyada hiç ayakta kalamadı.”

Threadgill bu sorunlardan bazılarını düzeltmeyi düşünüyor. Sahip olduğu bir orkestra kaydı, ellerinde değerli yayınlanmamış kasetleri olan diğer sanatçılara sunmayı planladığı bir portal olan Baker’s Dozen adlı yapım aşamasında olan bir web sitesinde sonunda gün ışığına çıkabilir. (Siteye malzeme sağlayabilecek biri olarak öncü minimalist Terry Riley’den bahsetti.)

Öteki, Threadgill’in diskografisine görkemli bir katkı ama film uyarlaması da daha büyük bir gösteriyi hak ediyor. Pandeminin başlangıcında New York City sokaklarında bıraktığı eşyaların çektiği fotoğraflardan bahsettiğinde, bu şov boyunca ortaya çıkan mizah anlayışını yakalıyor. Şu anda “ne kadar kredi alabileceğimizi görmek için” belgeseli çeşitli festivallere gönderiyor.

Çalışmalardaki diğer projeler, her zaman olduğu gibi, alışılmadık bir yöne sahip gibi görünüyor. Threadgill, Anthony Davis ve Terence Blanchard gibi işbirlikçilerin ve tanıdıkların ana akım operada kaydettiği ilerlemelerden etkilendiğini, bu dünyanın kendisine pek uygun olmadığını hissettiğini söyledi.

Bunun yerine Threadgill, “yozlaşmış bir hitabet” dediği şeyi iki koroyla planlıyor: “geleneksel bir koro ve bir gospel korosu” artı piyano ve org ve gelişen diğer enstrümanlar. “Önyargılı biçimleri sevmiyorum, biliyor musun?” dedi. “Yeni şekiller yaratmayı seviyorum.”