Grant Hill nihayet HBO'nun “Dream Team'i Yeniyoruz” ı dört gözle bekleyebilir.

Shib

Global Mod
Global Mod
Grant Hill yedi kez NBA All-Star, Chris Webber beş zamanlayıcı ve Penny Hardaway A Dört Zamanlayıcı. Allan Houston iki kez seçildi, bir kez Jamal Mashburn.

Ancak 1992'de, bir rüya takımı olarak da bilinen ABD'li erkeklerin ulusal basketbol takımına karşı oynayan birkaç üniversite öğrencisiydi. Buna Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson, Charles Barkley, Patrick Ewing ve gelecekteki altı Famers Salonu vardı. Hill ve şirketin Olimpiyat Oyunlarında her rakibi ortalama 44 puan yok eden bir kadroyu devirme şansı ihmal edilebilir görünüyordu.

Pazartesi günü ve Max Stream'de prömiyeri yapılan HBO belgeseli, Haziran 1992'de bu şokun gerçekte gerçekleştiğinde, bu genç tartışma ortaklarının bu en büyük oyuncu koleksiyonundan bahsedildiği seçilen ekip olarak anlatıyor. oyunda.

Seçilen ekibin nokta muhafızı olan Bobby Hurley, hızını itti ve rüya takımı savunmasını spinpoint pasaportlarıyla parçaladı. Houston üçlü gömüyor. Webber içeride bir güçtü. Yaşlıları şikayetçi ve özensiz görünüyordu, topu çevirdi ve oyun kaydırdığında dunkları bile kaçırdı. Scrimmage yaklaşık 20 dakika sürdü, ancak seçilen takım 62-54'lük sağlam bir zaferle sona erdi.

Uluslararası Basketbol Derneği yönetimindeki bir değişiklik nedeniyle, 1992 Barcelona oyunları NBA oyuncularının oynamasına izin verilen ilk Olimpiyat Oyunları oldu. ABD'yi oyunlarda temsil etmeyi umdukları için biraz can sıkıcı olan üniversite oyuncuları için, scrimmage zaferi nihai gerekçeydi. (Bazıları biraz fazla çöp sohbetiyle kutlandı.)

Ancak belgesel bunu açıkça belirttiği gibi, zaferleri aslında gömüldü. Olimpiyat takımının koçu Chuck Daly, gazetecilerin spor salonuna gelmeden önce skorbordun kapatıldığından emin oldu. O gün medyada kimse gerçekten konuşmadı. (Daly sadece bir kameranın oyunu almasına izin vermişti.)

Geçen hafta Hill, filmin yönetmeni Michael Tolajian ile yaptığı ortak röportajda, “Pratik olarak kimsenin bilmediği inanılmaz bir deneyim yaşadık” dedi.

Ertesi gün, rüya takımı intikam aldı ve seçilen takımı uygun olarak kabul eden gençleri 102-55'i yok etti. Hangi Hill ve Tolajian, filmin dediğiniz gibi zafer kaydını ayarlamasını istiyor. Yıllar boyunca scrimmage hakkında bir ayrıntı olarak – özellikle 2012'den itibaren oyun materyalinin açılmasını sağlayan bir belgeselde, bir şirket zamanı da var. Bu filmde ve o zamandan beri 1992'de Daly (ve Hills ve Hurley'in Duke'daki koçu) asistanı olan Mike Krzyzewski, oyunun atıldığını söyledi. Seçilen takımı Noel Baba'ya inanan çocuklarla karşılaştırdı.

Seçilen ekibin savunmasında, seçilen ekibin tüm yaşayan üyelerinin “Rüya Takımını Yendik” -Hill, Webber, Hardaway, Mashburn, Hurley, Houston ve Rodney Rogers -ama aynı zamanda Dream Team'in yıldızları da dahil olmak üzere Jordan Johnson ve Barkley. Bu oyuncular Krzyzewski'nin iddiasını vuruyor.

“Bu çocuklar kıçımızı tekmeledi,” diyor Jordan, “rakibimizi hafife aldığını” da sözlerine ekledi. (Krzyzewski filmdeki tarihinde kalır, ancak 1992 PJ Carlesimo çalışanı bunu reddeder. Muhtemelen soruya eşlik edebilecek Daly 2009'da öldü.)

Belgeseli anlatan Hill, 1996 yılında ABD erkekler milli takımının bir üyesi olarak Olimpiyat Altın kazandı ve yakın zamanda 2024'te Olympia ekibini denetleyen genel müdürdü. O ve Tolajian, film için motivasyonları ve Koç Kameranın önünde Koç K ile yüzleşmenin nasıl bir şey olduğunu konuştular. Bunlar konuşmadan işlenmiş alıntılardır.

Bu belgesel nasıl ortaya çıktı?

Michael Tolajian
David ve Goliath'ın hikayesi tarafından giyinmiştim. Zamanın başlangıcından beri anlatılan arketipik bir tarihtir. Soru, sadece bir taneli VHS bandıyla 20 dakikalık bir scrimmage'nin nasıl kaydedileceği ve oyun uzunluklarına sahip bir belgesel oluşturacağıydı. Ancak ABD basketbol erkeklerinin milli takımından sorumlu olan Grant'i düşündüm. Bu yüzden Grant Circle sorumlu olduğunda ve şimdi ekibin seçiminden sorumlu olduğunda çağdaş hissetti.

Grant Hill ABD basketbolunun yöneticisi olarak, bu hikayelerin tarihimizin bir parçası olduğuna ve anlatması önemli olduğuna inanıyorum. Ama hikayemizi ego perspektifinden anlatmak istedik. Takım arkadaşlarım birbirlerini her gördüğünde, bahsettiğimiz tek şey bu, bu yüzden bunu çocuklar için yapmak istedim.

Tolajian Bazen belgesellerle insanlardan bir şeyler çıkarmak zorundalar, ancak seçilen takım erkekleri tam anlamıyla ellerini ovuşturdu ve şöyle dedi: “32 yılını birisinin kapımı çaldığını ve bana sorduğunu bekledim.” Bu nedenle, 45 dakikalık röportaj üç saat sürdü.

Ürdün, Bird, Johnson ve bu diğer simgeleri bu oyunu kaybetme hakkında konuşmaya ikna etmek zor muydu?

Tolajian
Sonunda, rüya takımları için o kadar büyük değildi çünkü altın madalya kazandılar ve hepsi Amerika'nın yerini basketbol evrenine geri döndürdüler. Şimdi utanç değil ve dövdükleri bu adamlara bu saygı var.

TEPE 1992 yılına kadar bile bizimle zariflerdi ve dünyalarına girelim. Scottie ile ilk kez golzen oldum. Ama aynı zamanda NBA'deki meslektaşları olduk ve ona karşı yarıştık.

Ve bence kaybın onları ifadeden kısa bir süre önce getirmek istedikleri için hazırladıklarını da söyleyeceklerdi. Onlara her şeyin sadece bu inanılmaz oyuncu koleksiyonu oldukları için olabileceğini gösterdi. Bu günden sonra bu baskın takım oldular.

Rüya takımı film materyalinde özensiz görünüyor. Sizce şikayetçi olduklarını mı yoksa gerçekten ne kadar iyi olduğunu gördükten sonra çok fazla denemeye başladılar mı?

TEPE
Düşüncelerinize giremiyorum, bu yüzden gitmeye hazır olup olmadığınızı bilmiyorum. Ama birkaç gün önce gelmiştik ve yurtdışında görebileceğiniz bir stil oynamaya hazırdık – hızda oynamak ve üçlüleri çekmek. Rahatladık ve hazırdık. Bu bizim şampiyonluğumuzdu, bu bizim oyun 7 idi.

Koç K sahnesinin Olympians'ın oyunu attığı teorisi ile karşı karşıya olması önemli miydi?

Tolajian
Bir film yapımcısı olarak, Grant ile bu anlatı sayfasının ilk belgeselden bu yana onu izleyen gerçeği araştırmayı öğrenmesini istiyorsunuz.

TEPE Koç K ile yüzleşmek harikaydı ve geldiğimde niyetlerim iyi değildi. Ve ona meydan okuduğumda, inandığı şeye kararlıydı. Düşündüğünü açtığını duyduktan sonra, neredeyse Chuck Daly ile konuşmak gibiydi ve Chuck Daly ile konuşmanın parlak olduğunu hissettim ve bir tasarımla olmasa bile, adapte olduğunu hissettim. ve onu bir tasarım olarak uyarladı ve ekibin ekibe yardım etmesine yardımcı olacak bir şey olarak kullanıldı.

Ve sonra Ürdün, Barkley ve Johnson eğiticiyi çürütüyor.

Tolajian
Sonuçta, rüya ekibi bu durumda önemli olan görüştür. Michael Jordan'ı ne için olduğunu söylerseniz, çoğu insan bunu kabul edecek ve jüri dinlenecek.

Seçilen takım bu hikayedeki kahramanlarımız olmasına rağmen, ertesi gün Ürdün, Johnson ve Bird'i izlemek eşit derecede eğlenceli. Her iki takım için de izleyiciyi tanımak daha kolay mı?

Tolajian
11 yaşındaki oğlunu girişte oynamak gibi ve onu dövüyor. Bir şekilde heyecanlısın, ama ertesi gün onu yerinize geri getirmekten mutluluk duyuyorsun. Ve diğer babalar muhtemelen bunun iyi olduğunu düşünüyor. İzleyicilerin çocukları görmeyi sevdiği kadar, onları onların yerine getirmek eğlencelidir.

Grant, geçen yıl takım – LeBron James, Steph Curry ve Kevin Durant ile – rüya takımını nasıl vuracaktı?

Bilmiyorum. Harika bir oyun olurdu. '92 takımına en büyük saygı duyuyorum … ama bu takımlardan birinin '96 takımını yenebileceğini sanmıyorum.