Gelecek yıl 2024 Sundance'in hangi filmleri Oscar'a gidecek?

Shib

Global Mod
Global Mod
Bu yılın Oscar adaylıklarını henüz yeni aldık ama gelecek sezona göz atmanın zamanı geldi mi?

Zorlandığını hissediyorum ve anlıyorum. “Kyle, hayır,” diye mırıldandın çünkü artık aynı isimle konuşuyoruz ve sen hâlâ Greta Gerwig'i En İyi Yönetmen yarışında küçümsemenin bir yok oluş olayı olup olmadığı konusunda bir akşam yemeği partisinde tartışıyorsun.

Endişelerinizi duyuyorum ve paylaşıyorum. Ancak bu sezonun Oscar adaylıklarının ardından molozları ve çay yapraklarını taramaya devam ederken, bir sonraki ödül yarışına katılmak üzere Sundance Film Festivali'nin 40. edisyonunda bir dizi yeni filmin prömiyerini yaptığı karlı Park City, Utah'tan yeni döndüm. yıl şekli. Hata yapmayın, kupayla ilgili hususlar bu erken aşamada bile bu filmlerin kaderini etkileyebilir: Harika bir Sundance bağımsız filminin, başrol oyuncusunun kapsamlı bir basın turuna hak kazanabileceği korkusu nedeniyle satışta sorun yaşadığını zaten duymuştum. gelecek ödül sezonunda kullanılamayacak.

Bu filmlerden herhangi biri, geçtiğimiz Ocak ayında Sundance'te prömiyeri yapılan En İyi Film adayı “Past Lives”ın ve hatta en iyi Oscar'ı kazanan ilk Sundance filmi olan “CODA”nın (2021) devamı olabilir mi?

Gelecek yıl gösterime girmesi en muhtemel film “Gerçek bir acı“ Jesse Eisenberg ve Kieran Culkin'in, Holokost'tan sağ kurtulan merhum büyükannelerinin kişisel geçmişini daha iyi anlamak için Polonya'da bir yolculuğa çıkan sıra dışı kuzenleri canlandırdığı dram dolu bir komedi. Filmin yazarlığını ve yönetmenliğini de yapan Eisenberg, sıradan kuzeni canlandırıyor ve göz alıcı, aday gösterilmesi kesin olan rolü Culkin'e cömertçe veriyor: Kuzeni karizmatik bir yakışıklı ve Emmy ödüllü “Haleflik” oyuncusu da Culkin'e. serbest çalışan bir canlı kablo gibi her sahnede zikzak çizerek hareket ediyor.

Searchlight, A Real Pain'i 10 milyon dolara satın aldı ve ödül sezonunda büyük bir çıkış yaptığını rahatlıkla görebiliyordum. Eleştirmenimiz Manohla Dargis'in “nakavt” olarak adlandırdığı bu film, seçmenlerin sıklıkla tepki verdiği türden tematik olarak yankı uyandıran, kültüre özgü bir komedi. Hepsinden önemlisi, bence film insanları Culkin'i kulüplerine davet etmek için sabırsızlanıyor: Onlar da TV'deki kardeşleri kadar “Veraset” konusunda takıntılıydılar ve şimdi nihayet 41 yaşındaki oyuncuyu Ödüllere getirme sırası onlarda. duş almak.

“Çıkış” İskoç yazar Amy Liptrot'un anı kitabına dayanan film, dört kez Oscar adayı olan Saoirse Ronan'a “Uğur Böceği”nden bu yana en iyi çağdaş rolünü veriyor ve bir başka ödül sezonunda güçlü bir şans veriyor. Nora Fingscheidt'in yönettiği filmde Ronan, alkolizmi kontrolden çıktıktan sonra İskoçya'nın ücra Orkney Adaları'ndaki memleketine dönen genç bir hippiyi canlandırıyor. “The Outrun” güvenle hazırlanmış bir film ve “Foe” ve “See How They Run” gibi son zamanlardaki yanlış adımlarından sonra Ronan'ı en iyi formda görmek harika; Bu ve Steve McQueen'in Blitz filmindeki yeni rolü arasında, önünde büyük bir yıl olacağı kesin.

Ronan'ın ayrıca adı kontrol ediliyor “Eski kıçım” Özellikle güçlü bir mantar aleminde kendisinin daha yaşlı bir versiyonunu (Aubrey Plaza) ortaya çıkaran genç bir kızın (Maisy Stella) inanılmaz derecede başarılı bir komedisi. Seyirci ödülü kazananların yanı sıra “Sahibim,” Tayvanlı Amerikalı bir çocuğun zorlu ergenlik yıllarını anlatan film, Sundance'te büyük etki bırakan iki yetişkinliğe geçiş komedisinden biriydi. Bu her zaman ödül seçmenlerinin ilgisini çeken bir tür olmasa da, neredeyse konuştuğum herkesin bu filmleri kişisel en iyi listelerinin başında yer aldı.

Aile travmasını konu alan üç dizi daha saygıyla karşılandı: “Affediciliğinizi gösterin” “Moonlight”ın yıldızı André Holland'ın heyecan verici rolüyle babasını hayatına geri almakta zorlanan bir ressamı canlandırıyor; “Yazın” başka bir sürükleyici baba draması (bu, Sundance Büyük Jüri Ödülü'nü kazandı); Ve “Barışı Soyun” Filmin yönetmeni Chiwetel Ejiofor'un, yardımcı oyuncu olarak dikkat çekebilecek bir rolde oynadığı, babasıyla olan zor ilişkisini – tahmin edebileceğiniz gibi – idare etmek zorunda kalan esprili bir topluluk aktivisti hakkında.

Film Independent Spirit Awards gibi programlara yönelik maceracı seçmenler, Trippy gibi Sundance'in en benzersiz tekliflerinden bazılarına yönelebilir “Televizyonun ışığının yandığını gördüm” doğaüstü bir kült dizi aracılığıyla birbirlerini bulan gençler hakkında ve “Sasquatch'te Gün Batımı” Riley Keough ve Jesse Eisenberg'i tanınmayan Koca Ayaklar olarak gösteriyor ve eğer Akademi'nin bu şubesi cesur bir karar vermeye istekliyse saç ve makyaj dalında Oscar'a aday olmalı.

En İyi Belgesel Oscar'ına aday gösterilen filmlerin birçoğunun prömiyeri Sundance'te yapıldı, ancak kategori yerel uluslararası filmlere yönelmeye devam ettikçe Park City festivaline gidenlerin ilgisini çekecek belgesellerin Akademi üyeleri arasında hâlâ popüler olup olmayacağını söylemek zor. Tekrar tekrar duymayı beklediğim bunlardan biri: “Will ve Harper” Will Ferrell, transseksüel olduğunu açıklayan uzun süredir arkadaşı olan Harper Steele ile bir yolculuğa çıkıyor. Utah milletvekilleri bu haftayı trans karşıtı yasayı geçirerek geçirirken bile, ilk yayınlandığında gangsterler gibi yankılandı.

Ayrıca orada “Kız çocukları” belgesel kategorisinde Sundance İzleyici Ödülü'nü ve sunulan tüm filmlerle festivalin favorisi ödülünü kazandı. Bu film, bir grup genç kızın ve onların hapsedilmiş babalarının hapishanede baba-kız dansına hazırlanmalarını konu alan duygusal bir sersemletici film. Babalar ve çocukları arasındaki karmaşık ilişkileri anlatan filmlerle dolu festivalde “Kızlar” tüm yarışmacıları mağlup etti. Bunu sona sakladım çünkü filmi düşünmek bile yürek parçalayan hıçkırıklara sebep oluyor. Tüm bu spekülasyonlara bir son verip normal şovunuza geri dönmemin sebebi bu (bu da haftalardır Christopher Nolan'ın sonunda Oscar'ı kazanıp kazanmayacağını merak etmeme neden oluyor).