Feist’in heyecan verici dönüşü ve 9 yeni şarkı daha

Hasan

Global Mod
Global Mod
Leslie Feist’in 2017’den beri ilk albümü Multitudes 14 Nisan’da çıkıyor ve In Lightning, önceden yayınladığı üç şarkı arasında en gürültülü ve en çok yönlü olanı. Şimşeği aydınlatma, güç ve vahiy olarak söylüyor; “flaşta” mı yoksa “aydınlatıcı” mı? Parça, takırdayan davullar ve banshee vokal armonileriyle başlar, ardından sessiz tefekkür ve Kelt yeteneğiyle ağır bir vuruş arasında gidip gelir. Sonunda, şarkının başında çok keskin olan vokal armonileri geçici sorular olarak geri dönüyor. JON PARLES

Lana Del Rey sınır bölgelerinde çalışıyor: nefes ve melodi arasında, bağlılık ve kişilik arasında, imaj ve deneyim arasında, ticaret ve sanat arasında. Güzel ama tamamen kasvetli “A&W” nin kök birası veya fast food ile hiçbir ilgisi yok; baş harfleri, şarkıda kendisine verdiği adla “American Whore” u yansıtıyor. Hayalleri ve umutları olmayan bir kadın olarak, her zaman inceleme altında olan bir ünlü olarak şarkı söylüyor: “Ne yaptığımı gerçekten umursadığımı mı düşünüyorsun? , tecavüze dönüşebilecek aşksız bir otel bağlantısı hakkında şarkı söylüyor; “Gerçekten kimsenin bunu benim istemediğimi düşüneceğini düşünüyor musun?” diye merak ediyor. Yarı yolda, parça sentetik seslere dönüyor ve sözler farklı bir saplantıya sürükleniyor: “Jimmy beni sadece kafayı bulmak istediğinde seviyor.” Bu şarkıda herkes bir kullanıcı. PARLES

Janelle Monae, ‘Yüzer’

2018’deki Dirty Computer’dan bu yana Janelle Monáe müzikten çok oyunculuğa odaklandı; 37 yaşındaki oyuncunun son beş yılda çıkardığı birkaç şarkı, tek seferlik film müziği kayıtları oldu. Bununla birlikte, canlı “Float” kesinlikle Monáe’nin bir kayıt sanatçısı olarak bir sonraki döneminin habercisi gibi geliyor: Müzisyenin geçmişteki çalışmalarından daha gevşek ve çağdaş hip-hop’a daha aşina. Afrobeat varisi Seun Kuti, merhum babasının topluluğu Egypt 80’i küstah hayranlar sunmak için yönetirken, Monáe bu iddiayı destekleyen kaygısız bir ritimle “Tüm enerjimi korumam gerekiyordu, kendimi çok daha hafif hissediyorum” diye rap yapıyor. LINDSAY ZOLADZ

Dile Marea, ‘Özgür ol’

Güney Afrikalı söz yazarı Desire Marea, “Be Free”de bir girdap yaratıyor. Hem İngilizce hem de Zulu sözleriyle, cinselliğini kabul etmeyen birine hem bir öğüt hem de bir azarlama: “Belki başka bir gün beni özgürce sevme cesaretini bulursun,” diye şarkı söylüyor şefkatle ama yargılayarak. 13 kişilik canlı bir stüdyo grubuyla kaydedilen şarkı, her şeyi daha en başından başlatıyor: önce unutulmaz bir bas riffiyle, vokallerle hızlanan, nefesli ve dörtlü davullarla, ardından bir kutlama altında gürleyen ve çalkantılı ip yüklü Dava: “Ben sadece özgür olmak istiyorum,” diye ısrar ediyor Marea. PARLES

Anna B. Savage, “Pavlov’un Köpeği”

Londra merkezli şarkıcı-söz yazarı Anna B. Savage’ın yeni albümü In/Flux’tan Pavlov’s Dog şehvetin dokunaklı güzel bir tasviri: nefes nefese arka vokaller, tırmanan gerilim ve Savage’ın içgüdüsel, titreyen sesi. “Bana Pavlov’un köpeği deyin,” diye şarkı söylüyor atmosferik ses ortamına karşı. “Buradayım, bekliyorum, salyalarım akıyor.” ZOLADZ

Kelsea Ballerini, “Manzaralı Dağ”

Country yıldızı Kelsea Ballerini’nin çarpıcı derecede samimi yeni EP’si Rolling Up the Welcome Mat, genç bir kadının boşanma deneyimini anlatırken Kacey Musgraves ve Adele gibilerin son zamanlardaki saflarına katılıyor. Ballerini yürek burkan bir şekilde “Yüzüğü hâlâ takıyorum ama sanırım yalan söylüyorum” diyor. “Bazen kendinizinkini unutuyorsunuz, sanırım çabamız bitmiştir.” Mezhepçiliklerinin cüretkarlığı, yankılanan sentezleyici akorlar, doğal tonlar ve evi anımsatan bir sürü boş alanla dolu, seyrek, havadar yeni bir sesle eşleştirildiğinde, Ballerini birdenbire öğrenir. kendini doldurmak. ZOLADZ

Naima Bock, “Çizgiler”

Geçen yılki sevimli ve eklektik ilk albümü Giant Palm’ın ardından, Londralı müzisyen Naima Bock’un yeni teklisi Lines, dinamik ve öngörülemez, deniz gibi yükselen ve alçalan folk rock’çı. Fiddle, saksafon ve inatçı bir elektro gitar, Bock’un canlandırıcı sesiyle boğuşmak için belirli noktalarda ortaya çıkar, ancak her biri nihayetinde dikkatleri inatçı varlıklarına bırakır. ZOLADZ

Nickel Creek, “Tutma Modeli”

Holding Pattern, yeniden bir araya gelen yaylı çalgılar üçlüsü Nickel Creek’in dokuz yıl aradan sonra 24 Mart’ta çıkacak olan ilk albümü Celebrants’tan geliyor. Bu, pandeminin ilk birkaç ayının anılarını çağrıştıran bir şarkı – “Ellerimi yıkamak/Sirenler için gece boyunca uyuyamıyorum,” diyor Chris Thile – ve yoldaşlıkta teselli bulmaya çalışıyor, “Yapma” çağrısında bulunuyor. Burada yalnız olduğumuzu unutun.” Kardeşler Sara ve Sean Watkins, dairesel gitar kalıpları seçip vokal armonileri eklerken, Thile bir göletten sis gibi yükselen bir mandola üzerinde kontrpuan çalıyor. PARLES

Rosa, ‘Oraya vardığımda’

“Oraya Gittiğimde” başlangıçta bir aşk şarkısı gibi geliyor. Temel piyano akorları ve pembe vokalleri var: “Seni düşündüğümde, sonsuza dek düşünüyorum.” Ama çok geçmeden, ölmüş biri, belki de bir söz yazarı hakkında şarkı söylediği anlaşılıyor: “Bekleyemeyeceğin bir şarkı var mı? paylaş?” Sonsuzluğu düşünen temkinli bir kreşendo. PARLES

Oval, ‘Touha’

Piyano ile müzik kutusu arasında bir yerde titreşen, parıldayan, kekeleyen klavye tonları, Oval’in bir sonraki albümü olan “Romantiq”in habercisi olan “Touha” parçasının üzerinde dalgalanıyor. 1990’lardan beri Oval olarak bilgisayarlı müzik kaydı yapan Markus Popp, uzun süredir döngüler, hayalet uzaylar ve elektronik glitches ile çalışıyor. “Touha”, klavye etkinliğinin düzensiz telaşları ve üst üste binen melodi parçalarıyla devam ediyor, yavaş yavaş uzaktaki dronlar ve glissandi ve sporadik perküsyon kalıplarıyla iç içe geçiyor. Ne dansı ne de meditasyonu hedefleyen bu müzik, gergin iç gözlem için. PARLES