Evcil hayvanlar Oscar kazanan kedi filmi 'Flow'u görmeyi bırakamaz

Shib

Global Mod
Global Mod
Oscar töreninden kısa bir süre önce, arkadaşım “Flow”, en iyi animasyon özelliğini kazanacak olan Letonya'dan animasyon filmini yakalamaya karar verdi. Akşam yemeğinden eve döndüğümde, filmin başka bir izleyicinin dikkatini çektiğini gördüm – köpek Daisy, bir Corgi karışımı.

Tikok'u arıyorsanız, sahiplerinin yanında “akışa” bakan bir dizi köpek ve kedinin videosu bulacaksınız ve kendilerini, servetli bir manzarada yükselen deniz seviyesinden kurtulmak için diğer sert çalışma hayvanlarının bir motley ekibiyle çalışmak zorunda olan hoş bir siyah kedicinin hikayesini anlatan nazik bir destanda göreceksiniz. Trend, ödül sezonunun refah hikayelerinden biri için özellikle sevimli bir koda, burada Letonya'yı kazanmak için “Inside Out 2” ve “Yabani Robot” gibi stüdyo tarifesi hakkında Gints Zilbalodis tarafından üretildiği ve sahnelendiği.

Tiyatrodaki “Akış” a bakmak, filmin resimlerinin gösterisinin tam donanımlı olduğu harika bir deneyimdir. Geniş bir ekranda, animasyonda kaybolabilir ve suyun bu küçük yavru kedinin gezinmeye çalıştığı evrenin nasıl dinlendiğini ve güzelliğinin ve terörünü fark edebilirsiniz. Evde (Max'te akarsu) bir hayvanla eşit derecede keyifli bir deneyim, ama bir başka. Bunun evcil hayvanınız için ne anlama geldiğini ve sizin için ne anlama geldiğini düşünmeye çalışırsanız dikkatiniz iki yönde çizilebilir.

Bir yandan Daisy ile neler olup bittiğini deşifre etmeye çalıştım. Kesinlikle iklim değişikliği alegorisini anlamadı, ama büyük kulakları kahramanca kediye baktığında kalktı ve ben onu ve Capybara müttefiklerinin teknesinden daldığı bir dizi için onu televizyona koştum. Karakterleri tehlikede görmek için – ya da belki de duyulduğunda, belirli bir düzeyde vurgu yaptılar.

Filmi üreten ve yazan Matiss Kaza, bir e -postayla, evcilleştirilmiş arkadaşlarımızın dikkatini çeken üretimde kullanılan gerçek hayvan sesleri olduğundan şüphelendiğini söyledi. “Filmler yaptığımızda evcil hayvanları potansiyel bir hedef kitle olarak düşünmüyoruz, ancak” akışın “seyirciler, köpekleri ve kedileri arasında özel bir bağlılık deneyimi olduğu kanıtlandığından memnunuz.”

“Nehir” e tepki veren ev hayvanlarının kliplerini yayınlayan sosyal medya kullanıcılarıyla konuştuğumda, hayvanlarının genellikle ekranda çok hevesli olmadığını açıkladılar.

24 yaşındaki Chayse Orion, onu görmeye karar vermeden önce filmle ilgili diğer Tikok gönderilerini görmüştü. Sevimli buldu, ama çok iyi pes etmedi. Yayın balığı kemiği. “Balık kemikleri filme çok derinleşti,” dedi Orion. “Sadece gerçekten garipti çünkü böyle bir şovla nasıl etkileşime girdiğini hiç görmedim. Asla televizyonla gerçekten ilgilenmedi. “

Orion, harika internet içeriği yapacağını biliyordu. Sadece balık kemiklerini filme almaya başladı, aynı zamanda animasyonlu kardeşleriyle balık kemiklerini göz seviyesinde getiren daha iyi bir manzara elde etmek için kedinin kulesini televizyona yaklaştırdı. “Dün koydum, böylece işim sırasında izleyebildim” dedi. “Kesinlikle onun en sevdiği film.”

32 yaşındaki Daniel Gao, Zilbalodis tarafından tasarlanan kediye benzeyen kedi karmasının bir klibi yayınladı. Başlığı? “Lol, neden bu kadar kilitli.” Ancak Gao bana, eylemin yoğunlaştığında Karma'nın bazen ortadan kalktığını itiraf etti.

“Sanırım şöyle dedi:” Bence bu benim için çok korkutucu, “dedi.

Daisies gibi köpekler de kampanyaya katılıyor. 29 yaşındaki Celine Orosco, Golden Retriever köpeği Samson'ın da “Flow” a yatırıldığını buldu. Şimdiye kadar baktığı ilk film olduğunu söyledi. Özellikle heyecanlıydı, kedinin pirinç grubuna katılan Labrador ekranda geldiğinde fark etti. “Bu köpeği gerçekten sevdi,” dedi.

Tabii ki hayvanlarımızın “nehir” i izlediklerinde gerçekte ne düşündüğünü bilmiyoruz. Gao'nun kara kedisi kendini gerçekten tanıdı mı? Söylemesi zor. Arkadaşım önce kapandı, Daisy mücevherlerle dolu bir sepet olan Lemur'u sevdi ve sonra bu konuda üzülebileceğini düşündü. Arsayı takip etmediğini biliyorum – onu seviyorum, ama o kadar sezgisel değil. Bununla birlikte, karakterlerin bu seslerini duydu ve kendi yollarında aktardıkları ve büyüledikleri her şeye tepki gösterdi.

Yine de, “akış” ı görmeyi sevmemiz için evcil hayvanlarımızı izlemeyi, “nehri” izlemeyi seviyoruz. Film, bu hayvanların şefkatle antropomorfik olduğunu anlıyor. Hareketleriniz, yaratıkların gerçek hayatta davranma şeklini çoğaltmak için özenle kalibre edilmiştir, ancak eylemleri sadece hikayeyi birleştirecek kadar insandır.

Bir kedi, bir köpek, bir capybara, büyük bir kuş ve bir lemur birbirini kurtarmak için birlikte çalışır mı, büyük seller gerçekleşmeli mi? Söylemesi zor. Ancak empatinin nasıl kurtulma olabileceği konusunda iyi bir metafor.

Ayrıca tüylü yoldaşlarımızın kişiliğini tanıdığımıza ve çoğunlukla kendi hassasiyetimizi onlara yansıttığımızı iyi bildiğimize inanıyoruz. Muhtemelen yapmadıklarını bilmemize rağmen, nasıl yaptığımızı düşündüklerine inanmak istiyoruz. Ama “nehir” i izlediğimizde “nehir” i izlediğimizde biraz daha yaklaşıyoruz.