En İyi Orijinal Şarkı dalında 10 Büyük Oscar Kazananı

Hasan

Global Mod
Global Mod
▶
Dinlemek Spotify, Apple Müzik veya YouTube

2. Bob Dylan: “Herşey Değişti”

Bob Dylan ilk ve tek Oscar'ını, Curtis Hanson'un 2000 yapımı “Wonder Boys” filmindeki bu koyu, mavimsi şarkıyla kazandı; o gece ikonik kuğu elbisesiyle aday gösterdiği “I've Seen It All” şarkısını söyleyen Björk'ü yendi. 21. yüzyıl diskografisinin ilk ve kalıcı vurgusunda alaycı, yorgun Dylan, “İnsanlar çılgın ve zamanlar tuhaf” şarkısını söylüyor. “Sıkıca kilitlendim, ulaşılamayacak durumdayım/önceden umursuyordum ama işler değişti.”

▶

3. Keith Carradine: “Ben sadece öyleyim”

Keith Carradine, Robert Altman'ın 1975 tarihli muhteşem müzikali “Nashville”de Tom Frank adında kurgusal bir halk şarkıcısını canlandırdı ve bu şarkıyı bir barda seslendirdiği sürükleyici sahne – ve izleyicilerden bazılarının bunun kendileriyle ilgili olduğunu düşünüyor – bir klasik. Oyuncunun kendi adıyla vizyona giren film için yazdığı bu akustik ballad, gerçek dünyada büyük bir hit oldu ve Hot 100 listesinde 17 numaraya ulaşarak ona filmin tek Oscar'ını kazandırdı.

▶

4. Isaac Hayes: “'Shaft'tan Tema”

Kesinlikle haklısın, Isaac Hayes bu zamansız harika temayla 1972'de En İyi Orijinal Şarkı dalında Oscar'ı kazandı. O geceki zaferi tarihiydi: Hayes yalnızca ödülü kazanan ilk siyahi sanatçı değildi; aynı zamanda aktör olmadan Oscar kazanan ilk siyahi kişiydi. 1972'de! Uzak, Uzak gecikmiş.

▶

5. Doris Day: “Que Sera, Sera (Ne olacaksa olacak)”

İtiraf: Artık standart hale gelen bu şarkının, Alfred Hitchcock'un 1958 tarihli The Man Who Knew Too Much filminin yeniden yapımı için yazıldığını, filmi yakın zamanda ilk kez görene kadar fark etmemiştim. Daha fazla bilirsen!

▶

6. Bruce Springsteen: “Philadelphia Sokakları”

The Boss, bir film için yazdığı ilk şarkıyla, Jonathan Demme'nin 1993 tarihli gözyaşı dökücü “Philadelphia”sındaki bu sisli ve hüzünlü ruh hali parçasıyla Oscar kazandı. caz efsaneleri Ornette Coleman ve “Little” Jimmy Scott'tan, ancak Springsteen single'ı için bu daha seyrek düzenleme demosu ile orijinalinin ruhuna yaklaştı.

▶

7. Stevie Wonder: “Sadece seni sevdiğimi söylemek için aradım”

Bazen Oscar ödüllü bir şarkı, yazıldığı filmi geride bırakır ve daha uzun süre dayanır; örneğin Stevie Wonder'ın Gene Wilder romantik komedisi “The”nin film müziğine eklediği birkaç şarkıdan biri olan “I Just Called to Say I Love You” gibi. “Kırmızılı Kadın 1984'te katkıda bulundu.” Single elbette oldukça iyi biliniyor, ancak film müziğinin iki dakikalık Wonder ile biten bu genişletilmiş versiyonunu seviyorum. fazla Vocoder ile iyi eğlenceler.