Elton John, ABD’de “artan öfke ve homofobi” uyarısında bulundu

Hasan

Global Mod
Global Mod
İngiliz pop süperstarı Elton John, Amerika Birleşik Devletleri’nde “yükselen öfke ve homofobi dalgasından” yakındı ve LGBTQ haklarını kısıtlayan birkaç Florida yasasını “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Uzun süredir eşcinsel hakları ve görünürlük konusunda öncü olan John, Salı günü Radio Times’da yayınlanan bir röportajda, şiddet olaylarındaki artışa ve son zamanlarda hakları kısıtlayan yasalara dikkat çekerek, “Amerika’da her şey ters gidiyor” dedi. “Geri adım atıyor gibiyiz. Ve bu yayılıyor. LGBTQ+ hareketinin muzdarip olduğu bir virüs gibi.”

Bir LGBTQ savunma grubu olan İnsan Hakları Kampanyasına göre, bu yıl 40’tan fazla eyalette bu tür 520’den fazla yasa çıkarıldı, bu bir rekor.

John, giderek artan düşmanca iklime atıfta bulunarak, “Bundan hiç hoşlanmıyorum,” dedi. “Amerika genelinde yükselen bir öfke ve homofobi dalgası.”

76 yaşındaki John, Pazar günü İngiltere’nin en büyük müzik festivali Glastonbury’de manşet olacak ve uzun son turu Farewell Yellow Brick Road, 8 Temmuz’da Stockholm’de finaline ulaşacak. 330’dan fazla randevusu olduğu söylenen tur 2018’de başladı ancak pandemi ve John’un kalça ameliyatı nedeniyle askıya alındı.

John, turnenin İngiltere’deki son tarihi olan Glastonbury’de performans sergilemeye hazırlanırken, Birleşik Krallık’ta büyüyen LGBTQ karşıtı duygunun bu kadar yaygın olup olmadığını bilmediğini söyledi. İngiltere olup olmadığını bilmiyorum çünkü burada çok fazla bulunmadım” dedi.

Ancak kısa süre önce daha genç bir adamla ilişkisi olduğunu kabul ettikten sonra istifa eden ünlü İngiliz haber spikeri Phillip Schofield’ı çevreleyen skandalı “tamamen homofobik” olarak nitelendirdi.

John, “Genç bir kadınla ilişkisi olan heteroseksüel bir adam olsaydı, gazetelere bile çıkmazdı,” dedi.

Radio Times’a konuşan John, veda turu sona erdikten sonra “Amerika’da değil” bir ihtisasa açık olabileceğini söyledi. Temsilcileri, turneyi bırakmaya karar vermesinin nedeninin aynı olduğunu açıkladı: Birleşik Krallık’ta yaşayan kocası ve çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmek istiyordu.