Ed Sheeran, Marvin Gaye’nin şarkısıyla ilgili telif hakkı davasında sorumlu bulunmadı

Hasan

Global Mod
Global Mod
Bay Sheeran, “Birinin gelip ‘Sana inanmıyoruz, onu çalmış olmalısın’ demesi,” dedi, “Bunu gerçekten aşağılayıcı buluyorum.”

“Let’s Get It On” dan hiçbir şey ödünç almadığı konusunda ısrar etti ve tanık kutusunda bir akustik gitar çalarak, her iki melodinin de temel akor ilerlemesinin benzer olsa da aynı olmadığını gösterdi.

“Yüksek Sesle Düşünmek” te, dizideki dört akordan ikincisinin majör olduğunu ifade etti ve Vermont Üniversitesi’nde davacılar tarafından istihdam edilen bir müzikolog olan Alexander Stewart’ın bunun minör “Hadi yapalım” a benzer olduğu yönündeki önerisini reddetti. BT.”

Bay Sheeran, “Gitarda ne çaldığımı biliyorum,” dedi. “Akorları çalıyorum.”

Bay Sheeran ayrıca, Bay Stewart’ın vokal melodileriyle ilgili analizini – bazı notaların değiştirilmiş bir örneğini içeren – “suçlu” olarak alay etti.

Jürinin iki şarkıyı nasıl duyacağını telif hakkı yasasının bir tuhaflığı yönetiyordu. Dava, kayıtlarıyla değil, yalnızca iki parçanın temelinde yatan bestelerle -kağıda yazılabilen sözler, melodiler ve akorlar- ilgiliydi. “Let’s Get It On” gibi daha eski şarkılar için telif hakkı, Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Bürosu’na orijinal olarak dosyalanan notalar veya “depozito kopyaları” ile sınırlıdır. “Hadi Başlayalım” da bu notasyon iskelet gibiydi.

Bu, jürinin Gaye’nin 1973’te 1 numara olan orijinal kaydını hiç duymadığı anlamına geliyordu. Bunun yerine, sanıklar, “Benim gibi hissediyorsan bebeğim, hadi yapalım,” gibi sözleri okuyan robotik bir sesle tamamlanmış, yasal emanet kopyasında görünenlerin bilgisayar tarafından oluşturulmuş bir rekreasyonunu sağladılar. Bay Sheeran’ın şarkısının stüdyo kaydı defalarca dinlendi.