Duymanız gereken 4 yeni sanatçı

Hasan

Global Mod
Global Mod
sevgili dinleyiciler,

Her yıl Grammy’lere baktığımda, En İyi Yeni Sanatçı kategorisinin saçmalığı aklıma geliyor. kimin için yeni Her zaman kendime sorarım. Nitelikler herkesin bildiği gibi belirsiz ve tarihsel olarak istikrarsız – 1989’da ilk albümünü çıkaran ve 2001’de En İyi Yeni Sanatçı ödülünü kazandığında çok eğlenen country müzik sanatçısı Shelby Lynne’e sorun. (“Buraya gelmek için on üç yıl ve altı albüm,” diye alaycı bir şekilde sahneden belirtti.) 2007’de Justin Vernon’ın folk-pop projesi Bon Iver, eleştirmenlerce beğenilen “For Emma, Forever Ago”yu yayınladı, ancak bu beş zaman aldı. 2012’de hayranların gözdesi Nicki Minaj’ı yenerek kupayı evine götürdüğünde, aynı zamanda ilk mixtape’ini 2007’de yayınlamıştı.

Yine de, yakın zamanda fark ettiğim gelecek vaat eden sanatçılarla dolu bugünün çalma listesini bir araya getirirken Grammy adayları paneline sempati duydum. Hayır, tam olarak “yeni” değiller – hepsi daha önce müzik yayınladı ve bazı durumlarda birkaç albüm. Ama benim için yeniler ve umarım bu, en azından bazılarının sizin için de yeni olacağı anlamına gelir. Onlar mezhepsel akustik folk, arsız elektro-pop ve sinirli art-rock yapan eklektik bir grup. Hepsinin ya yeni çıkmış ya da çok yakında çıkacak yeni albümleri var. Milli Vanilli’nin (emekli) 1990’ın En İyi Yeni Sanatçısı Grammy Ödülü’nü dört parçaya bölmek ve aşağıdaki perdelere yeniden dağıtmak istiyorum.

Burada okurken Spotify’da dinleyin veya yol boyunca YouTube bağlantılarına tıklayın.

Jan Boynuz

Jana Horn, bana 60’ların büyük halk şarkıcısı Vashti Bunyan’ı hatırlatan dengeli, camsı bir sese sahip Teksaslı bir yerli, ancak Bunyan’ın sesi Horn’un kurnazca yaramaz ayna dünyasından ziyade pastoral gerçekçiliği çağrıştırıyordu. Seyrek, tüylerim diken diken “Bu kadar zamandan sonra” – gelecek hafta çıkacak yeni bir albümden, The Window Is the Dream – gözüme ilk çarpan şeydi, ama o zamandan beri beni muhteşem 2020 albümleri Optimism’e geri getirdi ve kesinlikle unutulmaz şarkı rehberlik etti “Ürdün,” Horn’un deneyimli bir hikaye anlatıcısının sabit bakışları ve kendinden emin hızıyla ortaya koyduğu bir İncil ayeti üzerine şiirsel bir meditasyon.

gözlerinden su

Sonic Youth hiçbir zaman “Susam Sokağı”nda konuk oyuncu olarak yer almadı, ancak Brooklyn ikilisi Water From Your Eyes’ın son single’ları ile önerdiği gibi, “Arpa,” yani… ya grup yapsaydı? “1, 2, 3, sayaçlar”, şarkıcı Rachel Brown kemik kadar kuru bir tonda. “Harika bir şeysin, Kont Berge.” Nate Amos, bozuk, yapısızlaştırılmış gitar rifflerinin toz fırtınalarını başlatarak mükemmel bir tamamlayıcı sağlıyor. “Arpa”, tanıdık kelimeleri ve müzikal öğeleri öngörülemeyen biçimlerde istifleyerek gizemli olduğu kadar baştan çıkarıcı bir iç mantık yaratır. Grubun 26 Mayıs’ta çıkacak olanEverybody’s Crushed albümü için her şey iyiye işaret.