‘Dionne Warwick: Beni Yenme’ İncelemesi: Bir öncü çiçeklerini alır

Hasan

Global Mod
Global Mod
Dionne Warwick, kariyerinin sonlarında bir Twitter güç merkezi olarak yeniden canlanmasından önce, Black America için oyunun kurallarını değiştiren bir müzik kariyeri geliştirdi. Bir crossover sanatçısı olarak etkisi yeni belgesel Dionne Warwick: Don’t Make Me Over’da gün ışığına çıkarılıyor.

Filmin yönetmenleri David Heilbroner ve Dave Wooley, Warwick’in çocukluk gospel şarkıcılığından birden fazla Grammy ödülü sahibine uzanan müzikal yolculuğuna hayran kalıyorlar. Ancak 95 dakikada altmış yıla yayılan bir kariyerin hakkını vermek zorlu bir iş.

Filmin sonunda, Warwick’in deneyimleri bir sayfadaki dipnotlar gibi sunuluyor: Snoop Dogg ve Tupac Shakur’u kadın düşmanı sözlerinden dolayı nasıl azarladığı hakkında biraz, kuzeni Whitney Houston’ın ölümü hakkında biraz daha az ve hakkında çok daha az şey var. The Network of Psychic Friends’e katılımı.

Warwick sürekli olarak eğlenceli bir şeyler sunuyor ve uzun geçmişleri hakkında eğlenceli yorumlar. Bill Clinton ve Elton John ile birlikte, diğer yıldızların virüs hakkında sessiz kaldığı 1980’lerdeki AIDS aktivizmine bakıyor. Başka bir bölümde, kapağında Fransa’da beyaz bir kadın olarak tasvir edildiği 1963 tarihli This Empty Place plağını elinde tuttuğu görülüyor. Çok komik, kıkırdıyor ve “Değiştim mi?” diyor.

Genel olarak, “Beni Yenme”, formüle dayalı ve basit bir şekilde de olsa işi bitirir. Ancak Warwick’in her zaman kendine sadık kalmış yaşayan bir efsanede görmeyi umduğunuz türden bir karizma ve kararlılık yaydığını görmek tam bir keyif. Sıra dışı hayatı hakkındaki bu sıradan filmde artık durmayacağı çok açık.

Dionne Warwick: Beni kızdırma
Oylanmamış. Süre: 1 saat 35 dakika. HBO Max’te izleyin.