“Çiçek Ay Katili” | Bir sahnenin anatomisi

Shib

Global Mod
Global Mod
Ben Martin Scorsese ve Killers of the Flower Moon'un yönetmenliğini, ortak yazarlığını ve ortak yapımcılığını üstlendim. Hikâyenin bu noktasında, Osage Kızılderililerinin kelle haklarını, petrol paralarını almak için kaybolmalarını ve öldürülmesini gerçekleştiren kişilerin soruşturulduğu oldukça açık. Ve bunu en zayıf halka olduğunu düşündükleri kişiye kadar daralttılar. Bilgiyi alacak ya da şifresini çözecek tanıdıkları kişi muhtemelen Ernest Burkhart'tır. Ve onu Leo DiCaprio canlandırıyor. “İşte başlıyoruz.” Filmdeki karakterler birbirinin etrafında daire çizdiğinden ve daire daraldığından, çekim için çizimim sadece oklu bir daireydi. İşte bu kadar. “Karım gerçekten hasta.” Bunun bir tür dairesel bale olmasını istiyorum. Ayağa kalkıyor, bir daire çiziyor, kamera onun etrafında dönüyor ve bu olurken sağdan ve soldan başka figürler de görüntüye giriyor. Arkasını dönüp karısının hasta olduğunu açıklamaya çalışırken ki bu yetersiz bir ifadedir, kamera dönmeye devam ediyor. “Anladın, her şeyi yanlış anladın.” Sonunda kapıya vardığımızda, küçük oğluna doğaçlama söyleyene kadar şöyle diyor: “Şimdi onunla git oğlum, onunla git.” “Karım , o gerçekten hasta!” Bu kaydı yaparken en sevindirici anlardan biriydi bu. Ve ardından sorgulama başlıyor. Bu noktada çok dikkatli olmam gerekiyordu çünkü bu tür sahneler ve hikayeler polis karakollarına veya sorgu odalarına ulaştığında görüntülerin donuk ve ilgisiz hale geldiğini görüyorum. Ben de dedim ki: Karakterlere sıkıcı gelen açılarla uğraşalım. Sıkıcı resimler değil ama sıkıcı, gerçekten onlara odaklanmış. Açıların önden olması gerekir. Ama benim ilgimi çeken, Leo çok yorulduğunda kestiğimizde filmin kararmasıydı. Ama sonra tekrar kayboluyor. Ve tekrar ortaya çıktığında hala aynı ortamda olacaksınız. Bir iki saatliğine ortadan kaybolmuş olabiliriz. Aynı görüntüyü tekrar tekrar görmeyi beklemezsiniz. Umarım. “Oturmam lazım.” “Evet, öyle ama ayaktasın.” Sonra gerçekten aklını yitirdi ve gerçekten çok yoruldu. “Biraz uyumam lazım.” Bir bakıma, kamera yorumlamasında aşırı mühendislik yapma eğilimine karşı koymam gerekiyordu. Ve bence bu da gerilimi kontrol altında tutuyor. Ve sonunda hareket ettiğinde bunun bir anlamı var. Kestiğinde mümkün olduğu kadar demektir. “Peki patlayıcıları evin altına mı yerleştirdiniz?” “Patlayıcılardan haberim yok.”