Bruce Springsteens 'Glory Days'e ilham veren Joe DePugh, 75 yaşında ölü

Hasan

Global Mod
Global Mod
Joe DePugh, takım -Bruce Springsteen'in takımı, rockçının isabetli “Glory” i ilham verdi, Free Sehold, New Jersey'deki sert çocuğuna, Cuma günü West Palm Beach'te öldü. 755 yaşındaydı.

Kardeşlik tesisinde ölüm nedeninin metastatik prostat kanseri olduğunu söyledi.

Bay Springsteen'in patron olmadan önce 1960'ların başında, spor becerileri o kadar üzücü olan garip bir beyzbol oyuncusuydu ki, takımın yıldız sürahisi Joe ona Saddie takma adını verdi.

“Bruce bu büyük oyunu bir yıl boyunca bizim için kaybetti,” dedi Bay DePugh 2011 Palm Beach Post'a.

Son handa Saddie basit bir sinek topu bıraktı.

“Aslında onu kafasına vurdu,” dedi Bay DePugh, “ve oyunu kaybettik.”

Lisede arkadaş kaldılar ve çalkantılı ev hayatlarını ve uzak alkolik babalarını birleştirdiler. Mezun olduktan sonra Saddie barlarda ve gece kulüplerinde rock 'n' roll oynamaya başladı. Birkaç sporda mükemmel olan Joe, Los Angeles Dodgers için denedi, ancak Basketbol, PA, Wilkes-Barre'deki King's College'da oynadı.

1973'te, yıllardır artık temas halinde olmadıklarında, bu iki çocuk arkadaşı, Jersey Shore yakınlarındaki Neptün'de bir sokak tarafı olan tavan döşemesinde birbirlerine geldi. Bay Springsteen içeri girdi; Bay DePugh dışarı çıktı.

“24 yaşındaydık ve sadece müzik endüstrisinde yapıyordu.”

Sonra tekrar ayrıldılar: Bay Springsteen, küresel şöhrete; Bay DePugh, yüklenici olarak bir vagabond hayatına, Südflorida ve Stowe, VT arasındaki zamanını paylaştı.

“O bir yuvarlak taştı,” dedi DePugh'un kardeşi. “Gerçekten hiçbir yerde yaşamıyordu.”

Nereye gittiği Bay DePugh, Bay Springsteen ile olan dostluğu hakkında hikayeler anlattı ve gece onları barda yeniden birleştirdi. 1984'te patron “ABD'de Doğdu”, yedinci albümü. 2. sayfadaki dördüncü şarkı “Glory Days” idi.

Vermont'taki Bay DePughs'un arkadaşı Scott Wright, radyoda duydu.

Haberler'dan Bay DePugh 2011, “Bana şöyle dedi: 'Springsteen'in yeni bir albümü var ve orada bir şarkı var,” dedi. “” Bana söylediğin hikaye. “

Bay DePugh ona inanmadı, bu yüzden Bay Wright radyo istasyonunu aradı ve şarkıyı sordu. Yarım saat sonra DJ geldi ve şöyle dedi: “Bu, Vermont Stowe'daki Scotty Wright'ta mümkün.

Bir gitar kapanış ritmi. Sonra Saddie'yi söyledi:

Lisede büyük bir beyzbol oyuncusu olan bir arkadaşım vardı

Bu speedball'u sana atabilir, seni aptal gibi gösterebilir oğlum

Yakın zamanda onu bu sokak barında gördüm, içeri girdim, dışarı çıktı, dışarı çıktı

Eve döndük, oturduk, birkaç içki içtik, ama konuştuğu her şey tekrar görkemli günlerdi
Bay DePugh topraktı.

“Hemen benim hakkımda olduğunu biliyordum,” dedi Times lideri. “O gece tam olarak ne olduğunu anlattı.”

Bay DePugh, Bay Springsteen'in şarkılarındaki birçok karakter gibiydi: kayıp ve hayal kırıklıklarından yaralandı, ama aynı zamanda kararlı ve kesinlikle umutsuzca.

Joseph Francis DePugh, 8 Ağustos 1949'da beş çocuğun yaşlı olan Yonkers, NY'da doğdu. Babası Joseph sık sık yoktu. Annesi Joan (Campbell) DePugh, New Jersey Eyaleti'nin yazımı ve çalışanı 1969'da kanserden öldü.

Paul DePugh bir röportajda, “Çok fazla yoktu, ama Bruce gibi yeterince sahiptik,” dedi. “Her zaman başlarımızın üzerinde bir çatımız vardı. Ama annem öldükten sonra her şey cehenneme gitti.”

Joe, bakım evleri arasında karışık olan küçük kardeşlerinin yasal koruyucusu oldu.

King's College'ı İngilizce derecesi ile tamamladı ve bir sözleşme şirketine başlamadan önce yedek öğretmen olarak çalıştı. Florida ve Vermont arasında gidip gelmek için yüklenici olarak iyi bir yaşam sürdü. 1987'de Nancy Saunders ile evliliği boşanma ile sona erdi.

Yıllarca arkadaşlarının mülkiyeti arasında şarkıda gerçek “Speedball sürahi” nin kim olduğu hakkında bir tartışma vardı, ancak Bay DePugh her zaman ısrar etti. 2004 yılında Bay Springsteen, Bay DePugh ve diğer arkadaşlar, Meadowlands'deki Devler Stadyumu'nda bir konser için bilet verdi.

“Glory Days 'şarkı söylemeden önce,” dedi Bay DePugh Times Lideri'ne, “Bruce mikrofona çığlık attı” Joe D., dışarıda mısınız? “

Ertesi yıl, karşılıklı arkadaşı Don Norkus, onu Red Bank, NJ'deki bir İtalyan restoranında öğle yemeğine getirdi.

Haberler'dan Bay DePugh, “Bruce içeri giriyor ve ben ona işaret ediyorum ve kendime işaret ediyorum ve sonra sarılmaya başladı.” Dedi. Birkaç yıl sonra tekrar Freehold'daki bir restorana bağlandılar.

DePugh, “Dedi ki:” Seni sevdiğimi her zaman hatırla, “diye bir kitschy Budweiser reklamı gibi değil, gerçek bir duygusal şey,” dedi. “Şaşırdım. 'Teşekkür ederim Saddie' dedim. “

Geçen hafta Bay DePugh öldükten sonra Saddie web sitesinde bir açıklama yayınladı.

“Yerlilerin ve top oyuncusu Joe DePugh'un ölümünü işaretlemek için bir an,” dedi. “İhtiyacım olduğunda iyi bir arkadaştı.” Bu Speedball'u sana atabilir, seni aptal gibi gösterebilir. ” … muhteşem günler, dostum “