Brie Larson Cannes’da Johnny Depp’in Jeanne du Barry’sini izledi

Shib

Global Mod
Global Mod
Bu yılki Cannes Film Festivali yarışma jürisinin başkanı olarak yönetmen Ruben Ostlund’un jüri arkadaşlarıyla paylaşacağı önemli bir bilgeliği vardı.

Salı öğleden sonra düzenlediği basın toplantısında onlara “Aptalca bir şey söylemekten korkmayın” dedi.

The Square ve Triangle of Sadness filmlerinde grup düşüncesini ve sözde entelektüel duruşu saptıran Ostlund, jüri üyelerinin etkilemeye çalışmak yerine ilk içgüdülerine güvenmeleri gerektiğini hissetti. “Herkesin diğerini geçmeye ve diğerinden daha akıllı olmaya çalıştığı bir jüri atmosferi olduğunda, kaçırıyorsunuz” dedi.

Ancak aptalca bir şey söyleme korkusu, film yapımcılarının, aktörlerin ve festival organizatörlerinin çalışmalarını tanıtmak için göz alıcı bir ortamda bir araya geldiği ve çoğu zaman heyecan yarattığı Cannes’da her zaman var olan bir tehlike olduğundan, yaptığı açıklama toplanan gazetecilerde kahkahadan daha fazlasını uyandırdı. yol boyunca tartışmalara yol açtı.

Bu yılki Cannes, Johnny Depp’in Fransa Kralı XV. Louis rolünü oynadığı bir kostüm draması olan Jeanne du Barry’nin galası ışığında başlayacak gibi görünüyor. özellikle skandal olacak şekilde oynuyor. Bu, ‘Karayip Korsanları’ aktörünü evlilikleri sırasında kendisine cinsel ve fiziksel saldırıda bulunmakla suçladıktan sonra eski karısı Amber Heard’e iftiradan dava açmasından bu yana Depp’in ilk yüksek profilli rolü. Jürinin büyük ölçüde kabul ettiği bir argüman olan saldırganın kendisi olduğunu söyleyerek iddiaları reddetti. 59 yaşındaki Depp, bir zamanlar Hollywood’un en zengin aktörlerinden biri olmasına rağmen, 2018 yapımı Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald’dan bu yana büyük bir stüdyo filminde rol almadı.

Festivalin yönetmeni Thierry Fremaux, Cannes’ın açılışını kendisinin oynadığı bir filmle yapma kararına küçümseyici bir şekilde tepki gösterdi. Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında “Johnny Depp’in ABD’deki imajı hakkında hiçbir şey bilmiyorum” dedi. “Doğruyu söylemek gerekirse, hayatımda tek bir kural var – düşünce özgürlüğü.”

Jeanne du Barry’nin ABD’de büyük bir ses getirmesi pek olası değil, çünkü Depp’in performansı son derece sessiz ve Fransızca kostümlü drama hala bir Amerikan distribütörü arıyor. Ancak Cannes’a katılmak, jüri üyesi Brie Larson’ı yine de bir ikilemle karşı karşıya bıraktı. Bir Variety muhabiri, daha önce #MeToo hareketine yanıt olarak kurulan bir grup olan Time’s Up’ın danışma kurulu üyesi olduğu için Depp ile bir film izlemeye istekli olup olmayacağını sorduğunda seçildi.

“Sen sor Ben Bunu mu?” Larson yanıtladı. “Üzgünüm, bağlamı veya neden özellikle anladığımı anlamadım.” Tekrar basıldığında, ters bir şekilde, “Bunu gördüğümde, sanırım göreceksin,” dedi. Bunu yaparsam ne düşünürüm bilmiyorum.”

Daha sonra, Carlton Hotel’de göz alıcı bir akşam yemeğinde Larson’ın yargıç arkadaşı Paul Dano ile sohbet ettim ve jürinin gerçekten de festivalin açılış törenine katıldıktan sonra Jeanne du Barry’yi gördüğünü doğruladı. Dano, “Açılış gecesi, bu saygılı,” dedi.

‘Jeanne du Barry’ Altın Palmiye yarışmasının dışında gösterildi ve bu nedenle jürinin görev alanı dışında kalıyor, ancak Cannes’daki filmler hakkında görüşü sorulduğunda Dano fazla bir şey söylemek istemiyor. İki hafta fiyat belirlemiyoruz ama başka kimseyle filmler hakkında konuşamıyoruz” dedi. “Hepimiz iki hafta boyunca bir sır paylaşacağız.”

Bu arada Dano, diğer jüri üyeleriyle bağlantı kurmaya ve Cannes’ı farklı bir perspektiften görmeye can atıyordu: 2018’de festivalde ilk yönetmenlik denemesi olan Yaban Hayatı’nı gösterdikten sonra, jüri üyesi olarak geri dönmeye hevesliydi ve üzerinde çok daha az baskı hissetti.

“Genellikle bir prömiyer için hazırlanırken gerginim ya da kendi halimde değilmişim gibi hissediyorum” dedi. “Ama oynadığınız veya yönettiğiniz bir filmle burada olmamak çok daha eğlenceli.”