Blink-182, Olivia Rodrigo, 100 Gecs: Pop-punk’ı kim eğlence olsun diye yapıyor?

Hasan

Global Mod
Global Mod
Blink-182 uzun zamandır gençlik cosplayi yapan yetişkin erkeklerden oluşuyor ve “What’s My Age Again?” adlı hit şarkıyla adından söz ettiren bir gruptan büyüme beklemek benim saflık olurdu. Ancak bu yılki konserde bulantımın yerini, bu tür sözde “şakaların” artık o kadar da normal gelmemesi nedeniyle garip bir rahatlama aldı. Rodrigo’nun deyimiyle şunu hissettiler: titreme. Grubun 2023’te gençlerin bu tür şeyleri komik bulacağı yönündeki varsayımı, sanki modası geçmiş eski bir lehçe konuşuyormuşçasına, onların zamanın gerisinde kalmalarına neden oldu.

Tüm yıl boyunca duyduğum en iyi yeni Blink-182 şarkısı kesinlikle bir Blink-182 şarkısı değildi. Bu, dijital teknoloji meraklısı 100 Ges’in “Hollywood Baby” şarkısıydı; Dylan Brady’nin en iyi ve en saygılı nazal DeLonge taklidini yankılayan nakaratı ile bir pop-punk şarkısının hidrolik canavar kamyonuydu: “Ben Gowww-ing crayyy-zeee, küçük minik Hollywood Körfezi-bal arısı.” En iyi Blink-182 şarkılarında hala sevdiğim o kaburga tıngırdayan, volkanik şişkin ses var, ama her kelimeye eşlik ederek içimdeki mide bulantısını bastırmak zorunda kalmadan akılsızca tadını çıkarabiliyorum.

Brady ve Laura Les, anlık, inanılmaz derecede saçma albümleri 10,000 ges’te fırsat eşitliği absürtleri; Şakalarını yapmak için yumruk atmalarına gerek yok. En nazik taşçılar gibi onlar da bu dünyada diğer insanların pahasına olmayan gülünecek sayısız şey olduğunu biliyorlar. Örneğin: Bir fıçıda küçük bir kurbağa belirirse ne olur? Danny DeVito’yla burrito yemeyi hayal edebiliyor musun? Birinin mezar taşına koyabileceği en komik emoji ne olurdu?

“10,000 ges” saçma, şüpheli ve aynı zamanda yılın en sevdiğim albümü. Nedenini açıklamaya çalıştığımda, eleştirmen Julianne Escobedo Shepherd’ın incelemesinde yazdığı bir şeye geri dönüyorum: “Bu, 2000’lerde heyecana neden olan, en sınıf dışı ve aptal rock türlerinin yeniden değerlendirilmesi ve bunun böyle olmadığını öne sürüyor. durum.” Kadın düşmanı kardeşler tarafından icra edildiğinde harika bir müzik olabilir. 100 Gec hepimizin gerici kimlikleriyle konuşuyor ve onlar adına konuşuyor; sersem [expletive] da kapsayıcı olmalıdır.”

Bu, 100 Gecs’in bu Nisan ayında Brooklyn’de biletleri tükenen gösterisinde, tüm yıl boyunca izlediğim açık ara en coşkulu konserde, odada hissettiğim enerjiydi. Brady ve Les neon büyücü cübbelerini giydiler; Birisi şişirilebilir bir timsahın üstünde kalabalık sörf yapıyordu. Kalabalık çeşitli, arkadaş canlısı ve hayatlarının en güzel anlarını yaşayan her cinsiyetten insanlarla doluydu.

100 Gecs, herkesin ara sıra beynini kapatma fırsatını hak ettiğini söylüyor gibi görünüyor, ancak şakanın konusu olduğunuza dair sinsice bir duyguya sahip olduğunuzda, bir şeyden akılsızca zevk almak zordur. Ancak “10.000 Gecs”i duyduğumda durum böyle değil ve o gece kesinlikle gösteride değildi. biz gülmedik en özellikle herhangi biri, ama sanırım güldük.