Billy Joel, ihtisasını 2024’te Madison Square Garden’da tamamlayacak

Hasan

Global Mod
Global Mod
Aralık 1978’de Billy Joel, ilk kez Madison Square Garden’ın manşetine çıktı ve ilk 1 numaralı albümü 52nd Street’i gezerken üç konser verdi. Yıllar boyunca düzinelerce başka performans izledi ve Ocak 2014’te Joel, Garden’ın ilk “müzik serisi” olarak aylık bir misafirliğe başladı.

Şimdi aylık gösteri sona eriyor. Perşembe günü Joel and the Garden, dizideki son 10 gösterisini duyurdu ve konuk sanatçılığının, Garden’daki 150. yaşamı münasebetiyle dizideki 104. gösterisiyle Temmuz 2024’te sona ereceğini söyledi.

The Garden’da düzenlediği basın toplantısında Joel, “Bu kadar uzun sürmesine şaşırdım,” dedi. “Ekibim bana hala bilet satabileceğimizi söylüyor, ancak 10 yıl, 150 gösteri – sorun değil!”

Garden ve diğer mekanların sahibi olan MSG Entertainment’ın CEO’su James L. Dolan, “Billy Joel’in franchise koşusu sadece Madison Square Garden için değil, genel olarak müzik endüstrisi için tarih yazdı.”

Joel’in MSG’deki koşusu, kültürel bir fenomen ve başlı başına bir iş olmuştur. Her şovun biletleri tükendi ve bir düzine veya iki standart hariç – Piano Man, Allentown, New York State of Mind ve It’s Still Rock and Roll to Me şarkılarını duymanız neredeyse garantidir – bu, hayranların tuttuğu çok farklı bir set listesi geri geliyor Özel konuklar arasında Bruce Springsteen, Tony Bennett, Olivia Rodrigo ve Joel’in kızı Alexa Ray Joel vardı.

İkametgah, başlangıcından bu yana, Covid-19 salgını sırasında 18 aylık bir aradan sonra yaklaşık olarak aylık olarak devam etti ve Kasım 2021’de devam edecek.

Ticaret dergisi Pollstar’a göre, Joel’in rezidansı Nisan ayındaki 89. performansında yaklaşık 1,7 milyon kişiye oynadı ve 207 milyon dolar değerinde bilet sattı. Son gösterisine kadar, misafirhane 250 milyon doların üzerinde hasılat yapmış olacak.

Rezidans fikri, Celine Dion’un 2003’te başlayan ve sonunda yaklaşık 660 milyon $ bilet hasılat yapan Las Vegas’ta rekor kıran iki performansının ardından geldi. Ancak Joel oraya seyahat etmekten çekindi. Bir keresinde “Vegas gibi bir yerde yaşamak istemediğimi biliyordum” demişti. “Vegas’ı sevmiyorum bile.”

Uzun süredir rezervasyon acentesi olan Dennis Arfa, geçen yıl Haberler’a verdiği demeçte, Joel’in Garden’daki performanslarının “Müzik etkinliklerinin Süper Kasesi” haline geldiğini söyledi. Aynı zamanda son zamanlarda müzik piyasasında ilgi gören yeni bir misafirhane modeline de ilham verdi. Bazı süperstar sanatçılar, turne masraflarını azaltabilecek ve marka bilinci oluşturma etkisi yaratabilecek bir hareket olan, konserden sonra haritayı çaprazlamaktansa, daha az sayıda mekanda daha uzun süre çalışmayı tercih ediyor. Örneğin, geçen yıl Harry Styles, 2022’nin sonlarında ve 2023’te Garden’da 15 ve California, Inglewood’daki Kia Forum’da 15 randevu oynadı.

74 yaşındaki Joel, 20 Ekim’de 10 geri sayım gösterisine başlayacak. Şarkıcının bir temsilcisi, o galibiyet serisini bitirirken Joel’in emekli olmadığını söyledi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams yaptığı açıklamada, “Billy Joel’den daha New York tek bir şey var,” dedi ve “MSG’de bir Billy Joel konseri.”