Billie Eilish (ve “Barbie”) “Ne İçin Yapıldım?” filmiyle Oscar kazandı.

Shib

Global Mod
Global Mod
Billie Eilish'in şefkatli, hüzünlü şarkısı “Ne İçin Yapıldım?”, orijinal şarkı ödülünü kazanarak “Barbie”nin törenden en az bir Oscar'la ayrılmasını sağladı.

Greta Gerwig'in gişe rekorları kıran filminin müzikleri, A listesindeki yıldızların şarkılarıyla dolu, başlı başına bir güç kaynağı haline geldi. Eilish'in kardeşi Finneas O'Connell ile birlikte yazdığı “Ne İçin Yapıldım?” Grammy'de yılın şarkısı ödülünü kazandı ve Oscar'larda bu kategorinin favorisi oldu. Bu kardeşlerin ikinci orijinal şarkısı Oscar. Daha önce 2021'de gişe rekorları kıran James Bond filminden “No Time to Die” filmiyle ödül kazanmışlardı. 22 yaşındaki Eilish, tarihte iki kez Oscar kazanan en genç isim oldu.

Eilish bir konuşmasında “Bunu beklemiyordum” dedi. “Bu şarkıya, bu filme ve beni etkileme şekline çok minnettarım. Bu, filmden etkilenen ve filmin ne kadar inanılmaz olduğunu bilen herkese duyurulur.”

“Barbie” film müziğinin gücünün bir göstergesi olarak, kazananın en zorlu Oscar yarışması “I'm Just Ken” filmindeki bir başka şarkı olabilir. Ryan Gosling'in üzücü ağıtı. Gosling ve filmdeki Ken'lerden bazılarının da dahil olduğu büyük bir topluluk, Pazar gecesi numarayı sahneledi.

Küresel gişede 1,4 milyar dolar hasılat elde eden “Barbie”, gecede sekiz Oscar adaylığı aldı ancak yalnızca şarkı kategorisinde favori oldu.