Beş korku filmi şimdi yayınlanıyor

Shib

Global Mod
Global Mod
‘Sessizliğin sesi’

Çoğu büyük platformda kiralayın veya satın alın.

Emma (Penelope Sangiorgi), babasının İtalya’daki çocukluk evinde ciddi şekilde yaralandığını öğrendiğinde, ailesiyle birlikte olmak için New York’tan denizaşırı ülkelere koşar. Ancak eski topraklarında bir sorun var. Hastane boş görünüyor. Tek sakin, terk edilmiş bir otoparkta yemek kamyonu işleten bir kadın gibi görünüyor. Ve başka kim daktiloda “YARDIM” yazdı? Bu çok ürkütücü ama Emma’nın ailesinin eşyaları arasında bulduğu eski bir radyoyu açtığında gördükleri ve duyduklarıyla kıyaslanamaz.

Alessandro Antonaci, Stefano Mandalà ve kendilerine T3 adını veren İtalyan üçlü Daniel Lascar, akıl hastalığı ve aile içi şiddet temalarını “A Quiet Place” e selam vererek gerçeküstü bir hayalet hikayesine sorunsuz ve sevgiyle dokuyan bu son derece sinir bozucu filmi yazıp yönetti. ‘ ve ‘Büyücülük’. (Film, ara sıra İtalyanca altyazılı İngilizcedir.)

Antonaci’nin kasvetli sinematografisi, sizi neredeyse her sahneyi karartan gölgelerde gizlenenlere dikkat etmeye zorluyor ve bu bir heyecan. Ama yüzüme gerçekten çarpan Federico Malandrino’nun ses tasarımı oldu. Ses açıkken izleyin.

hazırlıklı değildim Yazar/yönetmen Courtney Glaude’un boynumu nasıl kavradığı ve tutuşunu yavaşça nasıl sıktığı için. Shudder düzeyindeki kaba kuvvet patlamaları için. Ürkütücü mizah anlayışı için. Ve en şaşırtıcı olanı, şimdiye kadar 2023’ün en sevdiğim korku filmi performanslarını veren Mo’Nique için.

Film, Emma’nın (Mo’Nique) kocasını ve kızlarını katleden saldırganlar tarafından yapılan bir ev işgalinden sağ kurtulmasıyla başlar. Bir yıl sonra kesilir ve çetin sınavla ilgili yeni kitabını tanıtmaya hevesli olan Emma, güçleri yarı yarıya yanlış olan genç bir medyum olan Sky (Chasity Seral) ile kamera önünde ruhani bir okuma için oturur: Sky aslında hayaletleri görür. Sky, Emma’nın ölmüş aile üyelerini kanalize ederken, Emma aniden ayağa kalkar, kapıları kilitler ve The Reading ile The Reading’i alt üst eder.

Glaude’un doğaüstü gerilim filmi ödünç alınmış gibi geliyor – Long Island Medium gibi ama siyah – ve Emma’nın evi kesinlikle uzun bir kedi-fare oyunu için yeterince büyük değil. Ama tüm bunları unutun, çünkü Mo’Nique korkusuz ve dengeli (ve son derece komik) bir performansla pantolonunuzu tekmeleyecek ve bu büyüleyici değişiklik yüzünüzde lanet bir gülümsemeye neden olacak.

‘Vay be!’

Screambox’ta yayınla.

Maceracı korku hayranları not alsın: Yazar-yönetmen Lukas Rinker’in bu korku komedisi, devrilmiş bir seyahat tenceresine hapsolmuş bir adam hakkındadır. itici? Kesinlikle. Ancak gag tetikleyici öncülün arkasında komik bir şekilde cüretkar, kurnazca sahnelenmiş, acımasızca kaba ve tamamen Alman olan bir film var.

Bir mimar olan Frank (Thomas Niehaus) uyanır ve kolu metal bir çubukla delinmiş, tabut benzeri plastik tuvaletin lazımlık açıklığının yanında oturur. Kurtulmaya çalışırken Frank, bir dizi geri dönüşle iş ortağı Horst’un (Gedeon Burkhard) Frank’in içinde bulunduğu kötü durumdan sorumlu bir sabotajcı olduğunu fark eder ve filmin geri kalanında Frank, kendini kurtarabilmek için yiğitçe kurtulmaya çalışır. Horst’u mahvetmek.

Niehaus, çok inandırıcı görünen ham lağım suyu ve sıcak kanla kaplıyken, MacGyver’ı korkunç bir durumdan ayakları ve bir serbest koluyla kurtarmaya çalışan bir adam olarak olağanüstü fiziksel, gülünç derecede palyaço benzeri bir performans sergiliyor. Rinker’ın bu kadar karanlık maddeyi canlı, kaçık bir komediye dönüştürmesi, onun bundan sonra ne yapacağını görmek beni heyecanlandırıyor.

“Ölümcül Emlak”

Tubi’de yayınla.

Zakiya (Samantha Walkes, harika), zengin erkeklerin cinsel niyetlerinin ihtiyatlı bir şekilde görmezden gelineceğini bildikleri şık bir yer olan Magnate Hotel’in resepsiyonunda çalışmaktadır. Adı Cash, soyadı Money olan şüpheli bir adam geldiğinde, niyetinin romantik olmaktan çok daha fazlası olduğundan şüphelenir. Aslında, ertesi sabah biri süitinde ölür ve oteli kısa süre önce satın almış olan karanlık insanlar kesinlikle suçu üstlenmezler. Zekiya’dır.

Sam Coyle tarafından yönetilen bu orijinal Tubi gerilim filminin basit ama son derece etkili kurgusu bu. Film, 70’lerden kalma eski moda bir TV filminin küçük gerilimleriyle yavaş yavaş gelişiyor. Ayrıca düşük bütçeli bir otel: Lüks bir otel için fazla misafir yok gibi. (Yine de senaryoda bir New England mezarlığından daha fazla olay örgüsü var.) Film sınır tanımıyor ama beni böyle bağladı, bit pazarında buldum ve hemen okumaya başladım. Elimden bırakamadım, bu yüzden 1 dolar ödedim ve eve götürdüm ve o gece geç saatlere kadar uyumadım, soğuk ziti ile bitirdim. Ayrıca film, Tubi’nin siyah kadın karakterler tarafından yönetilen orijinal gerilim filmlerine olan bağlılığının bir başka örneğidir ve bu, Hollywood korkularını gölgede bırakan bir çabadır.

‘İstenmeyen’

Çoğu büyük platformda kiralayın veya satın alın.

Bu filmin basın bültenlerinde yönetmen Jon Wright’ın Gremlins ve Straw Dogs’tan ilham aldığını görünce, İşte başlıyoruz, diye düşündüm. Filmi izledikten sonra yolculuk, hedefine tam olarak ulaşmayan bir yolculuktur.

Acımasız bir saldırıdan sağ kurtulan Jamie (Douglas Booth) ve Maya (Hannah John-Kamen), Londra’dan, Jamie’nin ölmüş halasının ona küçük bir köyde güzel bir eski ev bıraktığı İrlanda kırsalına taşınır. Bir püf nokta var: Her gün, malikâneyi evleri olarak gören aç, kukuletalı hobgoblinler olan kırmızı bereliler için bir dilim karaciğer gibi bir kan kurbanı bırakılmalıdır. Maya ve Jamie Redcaps’i beslemeyi unuttuğunda goblinler bir atıştırmalıktan daha fazlasına acıkırlar. Asi bir babanın (Colm Meaney) liderliğindeki ev tadilatlarını yapan kabadayı ailenin kendi başlarına canavar olmaları yardımcı olmuyor.

Ton olarak, film, gerilim, kara komedi ve en hayal kırıklığı yaratan, yeterli kan veya yaratık içermeyen kanlı bir yaratık özelliğinin bir karışımıdır. Yoda ve Dük Nosferatu’nun çocuklarına benzeyen Redcaps’in katliam için çıldırdığı saçma ve kanlı finale kadar. Bu, “Leprikon”u yeniden izlemeye ara vermeye ihtiyaç duyan aptal İrlanda halk korku filmi hayranları için en iyisidir.