“Bernie’de Hafta Sonu” kitabının yazarı Robert Klane 81 yaşında hayatını kaybetti

Shib

Global Mod
Global Mod
Öte yandan Jack Benny, Bay Klane’e bunun şimdiye kadar okuduğu en komik kitap olduğunu söyleyen bir hayran mektubu gönderdi.

İki yıl sonra Bay Klane “Poppa Nerede?” filmini yayınladı ve aynı yıl Carl Reiner, Bay Klane’in senaryosundan uyarlanan film uyarlamasını yönetti. Haber’tan Vincent Canby, filmin “şok ve kahkahayı kışkırtmak için umutsuz bir arzudan biraz daha fazlasını aklında bulundurduğunu” yazdı ve bunu yapmayı başardığını söyledi.

Jon Klane, lobide kalan babasıyla birlikte filmi izlemek için tiyatroya gittiğini hatırladı. Telefonla “Şeker almak için dışarı çıktım ve o da anaç bir kadının para iadesi talep etmesini izledi” dedi. “Yanına yürüdüm ve ‘İşte tam da böyle bir insanı gücendirmek istiyorum’ dedi.”

Sonraki otuz yıl boyunca Bay Klane televizyon ve sinemayla nispeten meşgul olmaya devam etti. “M*A*S*H” adlı sitcom’un altı bölümünü yazdı; John Hughes’un başrol oynadığı 1985 yapımı “National Lampoon’s European Vacation” filmi; Başrolünü Tom Hanks’in paylaştığı, 1985 yapımı Fransız komedisi “Siyah Ayakkabılı Uzun Sarışın Adam”ın yeniden yapımı “Kırmızı Ayakkabılı Adam”; ve 1997’de Tracey Ullman’ın skeç komedi dizisi “Tracey Takes On…”‘un 11 bölümü; bu diziyle kendisi ve diğer birkaç kişi Üstün Çeşitlilik, Müzikal veya Komedi Dizisi dalında Emmy Ödülü aldı.

Yönetmenlik çalışmaları arasında tamamı bir diskoda geçen ve En İyi Orijinal Şarkı dalında Akademi Ödülü’nü kazanan, disko divası Donna Summer’ın yıldızlarından biri tarafından söylenen “Last Dance” (1978); ve 1970’lerdeki sitcom’un yıldızları Jack Klugman ile Tony Randall’ı yeniden bir araya getiren 1993 yapımı TV filmi “The Odd Double: Together Again”.

Bay Klane, oğlu Jon’un yanı sıra karısı JC Scott tarafından hayatta kaldı; kızı Caitlin Klane; başka bir oğul David; bir erkek kardeş, Larry; ve beş torun. Diğer kızı Tracy Klane ise 2011 yılında öldü. Linda Tesh ve oyuncu Anjanette Comer ile olan evlilikleri boşanmayla sonuçlandı.