“Başka Ülke” Oscar tarafından aday gösterilen ve bir stüdyoya dokunmayacak film

Shib

Global Mod
Global Mod
Sadece vizeye başvurmak için, ABD'nin Batı Şeria'daki meslek altında yaşayan Filistinlilerin başvurması için bir yolu olmadığı için Ürdün'deki başka bir ülkeye seyahat etmek zorunda. İki hafta gibi ve seyahat edebileceğini bile bilmiyoruz. Ve eğer bu muhteşem olaya seyahat ederse, bir yandan büyük bir fırsat, ancak öte yandan burada gerçeğe dönmek çok farklı. Böyle bir uyumsuzluk var.

“Başka Arazi” nin yayınlanmasından bu yana çekilmeye devam ettiler. İçinizde başka bir belgeselin olabileceğini hissediyor musunuz?

Adra
Dürüst olmayı bilmiyorum, çünkü çok uzun sürdü ve üzerinde çalışmak kolay değildi. Ama sadece hareket yapımı için değil, aynı zamanda etrafımızdaki eylemleri, saldırıları ve ihlalleri de belgelemek için film çekiyoruz. Bazılarını sosyal medya için, insan hakları örgütleri için, bazen işgal mahkemeleri için kullanıyorum. Babamın yerleşimcilerden yanlış iddiaları vardı ve ben de taş attığını iddia ettikleri bu özel olayın videolarını aldım, ancak film materyalim tam tersini gösterdi ve bunu hakime göstermek zorunda kaldım.

İbrahim Birlikte çalışmaya devam ediyoruz ve hala gazeteci olarak çalışıyoruz. Ama şu anda bu filmle o anın en iyisini yapmaya odaklanıyoruz.

Basel, film üzerinde çalıştığın için evlendin, değil mi?

Adra
Evet. Şimdi bir yıldır.

Filmde, ebeveynlerinizin size aktivizm hakkında nasıl öğrettiğini ve kendi ülkenizdeki durumu belgelemenin ne kadar önemli olduğunu açıklıyorsunuz. Bir aileye başlarken kendi çocuklarınıza ilettiğinizi verdiğinizi düşünüyor musunuz?

Adra
Umarım bunu yapmak zorunda değilim ve durum değişecek ve farklı bir hayatımız olacak. Şimdi de bir kızım var, o sadece bir aylık ve umarım o ve gelen nesil bunu yapmak zorunda değil ve daha iyi bir geleceğe sahip olacaksınız. Ama hala aynısa, bilmiyorum. Cevabım yok.