Barbenheimer: Resmi Olmayan Oynatma Listesi – Haber

Hasan

Global Mod
Global Mod
sevgili dinleyiciler,

Uzun zamandır beklenen gün sonunda geldi: aynı gün başlayan en büyük ve belki de tematik olarak en farklı yaz gişe rekorları kıran iki film tarafından canlandırılan, madde ve antimaddenin sinematik çarpışması. Kutlayan herkese alkış Barbenheimer sana.

“Barbie” ve “Oppenheimer” sohbeti, toplumsal cinsiyet özcülüğü ve zevkiyle ilgili tembel klişelere güvenme riskini taşıyor: erkekler Mars’tan ve kadınlar Venüs’ten; “Oppenheimer” erkekler içindir ve “Barbie” kızlar içindir. Ama birçokları hakkında çok eğlenceli bulduğum şey “Barbenheimer” memleri “eril” ve “dişil” estetik fikrini göründüğünden daha yapay, değiştirilebilir ve düpedüz saçma bir şey olarak ele alarak bu varsayımlarla ince bir şekilde dalga geçme biçimleridir.

kabul ediyorum ki Barbenheimer memleri hala beni güldürüyor (Yani iyi olanlar.) Hatta espriler Barbenheimer memlerinin bu noktada ne kadar gülünç olduğu beni güldürüyor. Kendi katkımı yapmak istedim. Öyleyse bakın – Barbenheimer: Çalma listesi.

Bazen iyi bir çalma listesi tamamen uyum ve ses benzerliği ile ilgilidir. Ancak bir şarkı koleksiyonu oluştururken estetik zıtlıklar ile çalmayı da seviyorum – ne kadar çılgınsa o kadar iyi. İşte burada biraz vahşileştim.

Evet, bu oynatma listesi onlardan biri Leonard Cohentüm zamanların en depresif şarkılarından biridir Nataşa Bedingfieldseksenlerin ortalarından “Yazılmamış” kendini iyi hissettiren radyo hitidir. Ayrıca bir Dokuz inç çiviler Aynı Nine Inch Nails şarkısının arasına giren sahte bir pop şarkısının yer aldığı şarkı (bu bağlamda cömert bir kelime). İçinde olmayan bir şey “Barbie Kızı”. Ben bile sınırlarımı biliyorum.

Ancak tüm bu çılgınca yan yana dizilişe rağmen, umarım bu oynatma listesindeki uç noktaların her birinde eğlenceli bir şeyler bulursunuz. Hepimizin içinde bir çokluk var – her birimizin içinde bir iç “Barbie” ve bir iç “Oppenheimer” var. İşte her ikisini de tatmin edecek bir film müziği.

Spotify’da okurken dinleyin.

1. Dolly Mix: “Bebeğim Sensin”

Shirelles, Burt Bacharach, Luther Dixon ve Mack David tarafından yazılan ve bir hit olan tatlı bir şekilde kendinden geçen “Baby It’s You” yu kaydeden ilk gruptu, ancak hafife alınan İngiliz post-punk grubu Dolly Mixture’un bu 1980 versiyonunun sürüş temposunu seviyorum. (Anladım? oyuncak bebek?) (YouTube’da dinle)

2. Nine Inch Nails: “Delik Gibi Kafa”

Trent Reznor’un kayıt kariyeri, bu heyecan verici parça Nine Inch Nails’ın 1989’daki ilk albümü Pretty Hate Machine’in habercisi olduğunda, çıtır çıtır bir gümbürtüyle başladı. Koro, birinin bütün bir gümüş çekmeceyi devirmesi gibi geliyor ve yine de kesinlikle ve tartışmasız bir şekilde hüküm sürüyor. RIP J Robert Oppenheimer; Nine Inch Nails’ı severdin. Belki. (YouTube’da dinle)

3. Ashley O: “Yolda”

Bilim kurgu antoloji dizisi Black Mirror’ın 2019 bölümünde Miley Cyrus, Barbie pembe bob’u ve ürkütücü bir holografik ikinci kişiliği olan kurgusal bir pop yıldızı olan Ashley O’yu canlandırdı. Ashley O’nun hit parçalarından biri komik bir şekilde “Head Like a Hole”un enterpolasyonunu yapıyor ve en acımasız sözlerini boş, #girlboss’a yakışır sloganlarla değiştiriyor: “Doğru yoldayım, çok yükseğe sürüyorum ve hedeflerime ulaşıyorum.” (Dizinin hayranı olan Reznor, “Hurt”un yeniden tasavvuru “Flirt” de dahil olmak üzere müziğinin kullanılmasını onayladı, trajik bir şekilde bu bölümü tamamlamadı.) “On a Roll” öyle distopik ve absürd olduğu için yasal olarak eğlenceli – ya da en azından “The Idol”da duyduğunuz her şeyden daha akılda kalıcı. (YouTube’da dinle)

4. Mclusky: “İyi niyetin canı cehenneme”

Andrew Falkous, Galli rock grubunun 2002 tarihli popüler albümü Mclusky Do Dallas’tan bu sürükleyici ve kara mizah dolu teklide, cehennem gibi gitar sesleri arasında “Ve hepimiz doğruca cehenneme gidiyoruz!” diye bağırıyor. (YouTube’da dinle)

5. Hannah Diamond: “Her Gece”

Aşırı tatlı, sentetik olarak parlak ve biraz ürkütücü, 2014’ün ‘Every Night’ı, 90’ların jock jam’lerine ve Max Martin hitlerine dayanan bir AI programı tarafından yazılmış ve icra edilmiş gibi geliyor. Aslında, deneysel pop topluluğu PC Music ile işbirliği yapan İngiliz müzisyen ve görsel sanatçı Hannah Diamond’ın eseri. (En son single’ı “Affirmations” da hafif bir Ashley-O havası var.) (YouTube’da dinleyin)

6. Leonard Cohen: “Çığ”

Cohen’in 1971 tarihli Songs of Love and Hate’inin kasvetli açılış parçası Avalanche… kesin nefret şarkılarından biri. (YouTube’da dinle)

7. Natasha Bedingfield: “Yazılmamış”

Hayatım hakkında yapılmış bir CW reşit olma draması varsa (olmayacak), bence bu tema şarkısı olmalı. Oraya ilk vardıkları için The Hills’e lanet okuyun. (YouTube’da dinle)

8. Lou Reed: “Korku Dalgaları”

Burada Lou Reed, kapsamlı diskografisinde gömülü olan orta dönem mücevherlerinden biri olan 1982 tarihli solo albümü The Blue Mask’ten en iyi Danzig albümünü sunuyor. Şarkı hem karikatürize edecek kadar ürkütücü hem de bir kaygı krizini çok inandırıcı bir şekilde çağrıştırıyor: “Ölümle zonklayan korku dalgaları/ Titremelerime lanet ediyorum, kendi irademle atlıyorum.” (YouTube’da dinle)

9. Sophie: “Somut Olmayan”

2021’de aramızdan ayrılan muhteşem elektronik sanatçısı ve yapımcı Sophie, maddi dünyanın sınırlarının ötesine bakıyor ve bu dönen pop fantezisinde aşkın ve özgürleştirici bir şey için çabalıyor. İlk ve tek tam uzunluktaki albümü 2018’deki Oil of Every Pearl’s Un-Insides’tan alınmıştır. (YouTube’da dinleyin)

10. The Gap Band: “Üzerime Bomba Attın”

Bu oynatma listesi böyle sona eriyor. Bir sızlanma ile değil, bir reçel. (YouTube’da dinle)

Bir şarkı kongresinden daha fazla şarkım var

Lindsay

amfi çalma listesi

Spotify’da dinleyin. Bu oynatma listesini her yeni haber bülteniyle güncelliyoruz.

Barbenheimer: Resmi Olmayan Çalma Listesi parça listesi.
1. Parça: Dolly Karışımı, “Bebeğim Sensin”
2. Parça: Nine Inch Nails, “Head Like a Hole”
3. Parça: Ashley O, “On a Roll”
Parça 4: Mclusky, “İyi Niyetlerle Cehenneme”
Parça 5: Hannah Diamond, “Her Gece”
Parça 6: Leonard Cohen, “Çığ”
Parça 7: Natasha Bedingfield, “Yazılmamış”
Parça 8: Lou Reed, “Korku Dalgaları”
Parça 9: Sophie, “Önemsiz”
Parça 10: The Gap Band, “Üzerime Bomba Düşürdün”