Avrupa Komitesi, Akıllı Kontratlar Üzerinde Daha Fazla Denetim Sağlamak İstiyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Avrupa Komitesi, Akıllı Kontratlar Üzerinde Daha Fazla Denetim Sağlamak İstiyor Avrupa Kurulu, yeni Bilgi Yasası’nda akıllı mukaveleler üzerinde daha fazla denetim sağlamayı amaçlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Avrupa Kurulu, 23 Şubat tarihinde akıllı mukavelelere yönelik baskıların da yer aldığı bir Data Yasası tasarısı yayımladı. Genel bilgi müdafaa ve mahremiyete odaklanan tasarıda, akıllı kontratlar büyük bir rol oynuyor ve akıllı mukavele geliştiricilerinin, bilgi paylaşımı ve müdafaa uygulamalarında yeni yasal standart ihtiyaçlarını sağlamasını isityor. Tasarı bilhassa oracleları tehdit ediyor ve akıllı kontrat kullanan uygulamaların bir kapatma anahtarı içermesini zarurî kılıyor.

Bu kararın gerisinde yatan niye, son vakit içinderda gerçekleşen Wormhole saldırısı ve gerisindeki failin bulunduğu teziyle bir daha gündeme gelen The Dao saldırısı olabilir. Lakin bir daha bu kapatma anahtarları değişmezlik vaadini tehdit ediyor.

Tasarı bir yasa olmaktan çabucak hemen epeyce uzak olsa da Avrupa Komitesi bu çeşit düzenlemelerde en çok güce sahip olan kurumdur.