‘Asteroit Şehri’ | Bir Sahnenin Anatomisi

Shib

Global Mod
Global Mod
Merhaba. Bu Wes Anderson. Ben Asteroid Şehri’nin yöneticisiyim. Yani bu sahne filmimizin başlangıcından hemen önce. Bir meteor kraterinde bir tür bilim fuarı olan genç astronomlar ve bilim adamlarından oluşan bir toplantının ev sahiplerinden biri olmak için bu şehre gelen bir generalle tanışıyoruz. Ve bunlar onun açılış sözleri. Rol, birlikte çalıştığım ve sevdiğim Jeffrey Wright için yazılmıştı. Ve o karakterin ortaya çıkacağını ve sadece ev sahipliği yaptıkları bu kongre için zemin hazırlamakla kalmayıp, on yılın sahnesini hazırlayacağını düşündüm. Filmimizin alt metinlerinden biri, 50’li yılların bu sessiz zamanının ne kadar kaygıyla dolu olduğu ve teşhis edilmemiş TSSB’si olan bu adamların ailelerinde nasıl tedavi edildiği ile ilgili. Ve on yıl sonra, bir sonraki nesil üzerindeki etki o kadar büyük olacak ki, tam bir değişim olacak. Her neyse, bu küçük konuşmanın kabaca bir açıklaması bu. “Bölüm 1: Her sabah okula 18 mil yürüyorum. Keçileri sağdım, tavukları yoldum, balıklarla oynadım, ateş böceklerini yakaladım, çıplak olarak su birikintilerine daldım, her gece dua ettim ve haftada iki kez akçaağaç sopasıyla kırbaçlandım. Hayat böyleydi.” Tek seferde olacak şekilde sahneledik ve birinin sahnede vereceği bir performans gibi. Ve Jeffrey Wright’ın o sahneyi nasıl genişlettiğini ve onu bir tür gösterişle ve aynı zamanda izlemesi büyüleyici bir tür ihtişamla nasıl oynadığını görmek inanılmazdı. Çünkü onu çektiğimiz gün, ben sadece seyirciyim. “Hayat buydu. Bu arada başkasının hikayesi. Adamın biri bir sayı bulur, onu trilyona böler, artı dünyanın çevresinin karekökü çarpı bir atomun fizyon hızı ve işte. İlerlemek. Ben bilim adamı değilim, sensin. 3. Bölümün Sonu.” Sahneyi hazırlama şeklimiz biraz karmaşık bir sistem çünkü bir pozisyonda başlayıp sonra geri çekilmemiz gerekiyor. Sonra Jeffrey bize geliyor, sonra Jeffrey buraya geliyor, biz de oraya gidiyoruz. Jeffrey buraya gidiyor, biz de buraya gidiyoruz. Ve Jeffrey buraya geliyor, ileri geri hareket ediyoruz. Sonra tekrar içeri itiyoruz. Bunu yapmak için ya bir tekno vinçle ya da bir tür teleskop çalıştıran ve programlanmış bir uzak kafa olan bir şeyle çalışırsınız. Ya da üç rayın üzerinde kayan bir ray bölümü olan çılgın bir yan tekerlekli palet seti olan bizim kullandığımız şeyi kullanabilirsiniz. Böylece ileri, geri ve bir yandan diğer yana kayabilirsiniz, ancak bu, anahtar tutacağımız Sanjay Sami tarafından icat edilen son derece karmaşık bir teçhizattır. “Dinah Campbell’a.” “Gücünü güneş ışığı yerine kozmik ışınlardan alıyor.” “Botanik ivme konusundaki çalışmaları için.” “Maalesef bütün sebzeleri zehirli yapıyor.” “Kızıl Dev’in Onur Kuşağı.” Sonra içeri giriyoruz. ve gençlere yaptıklarını tanıtıyoruz ve her biri bir ödül alıyor. Ve astronomik, göksel temalar ve aldıkları diğer şeylerle ilgili bir dizi madalya ve rozet var. Ama sonra bu insanların her birinin ne yaptığını görüyoruz. Ve bence oldukça etkileyiciler, anlıyor musun? Demek istediğim, gerçek hayat perspektifinden bakıldığında, bu sahnelerde gösterdiğimiz gibi, onlar, bu gençler çok iyi bir iş çıkardılar. [APPLAUSE]