Ariana Grande'nin “Eternal Sunshine” albümü kalp kırıklığını altına dönüştürüyor

Hasan

Global Mod
Global Mod
“Eternal Sunshine”, Grande'nin, 13 parçadan 11'ini birlikte yazdığı veya yapımcılığını üstlendiği İsveçli hit yapımcı Max Martin Wizard of Oz ile yaptığı en kalıcı işbirliğidir. (Grande ve Martin'in uzun süreli işbirlikçisi olan Ilya Salmanzadeh de albümün çoğunun yazımına ve yapımına yardımcı oldu.) Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu Grande'nin en titiz ve yapısal olarak tutarlı albümlerinden biri – her parçasıyla üzerinde durduğu parıldayan hazineler kadar pahalı geliyor. “7 Rings”de şarkı söyledi – ancak son iki albümü bu kadar eğlenceli kılan fısıldanan yanlar, kaba kenarlar ve saygısız mizahtan yoksundu. Yine de “Eternal Sunshine” yemyeşil bir atmosferle, macera dolu melodilerle ve Grande'nin şarkı sanatına yeni bir incelik katan duygusal bir vurguyla dolu.

“Dünyanın Sonu” başlıklı kısa giriş bölümünde Grande, bir ilişki hakkındaki şüphelerini dile getiriyor ve kayıt defterinin aydınlık derinliklerine yakıcı bir soru soruyor: “Her şey yarın bitse, düşündüğün kişi ben olur muydum?” cevap şu şarkının başlığında yatıyor: “Bye”.

Beş katlı bir pasta kadar zengin bir disko lezzeti olan bu parça, albümün en güzel anlarından biri; Grande'nin sesindeki hem iddialılığın hem de spontane çevikliğin en önemli örneği. Martin'in pop yapısına yaklaşımı herkesin bildiği gibi katıdır, ancak “Eternal Sunshine”da Grande, sınırlamaları dahilinde hatırı sayılır melodik özgürlük uygulayabilen yetenekli ve çevik bir vokalist olduğunu kanıtlıyor. Başlık parçasının heyecan verici falsetto nakaratında ve ikinci single “We Can't Be Friends (Wait for Your Love)”ın coşkulu köprüsünde, pek çok akranının sadece hayranlıkla bakabileceği türde notaların üzerinde zahmetsizce süzülüyor. uzak yıldızlar.

“Eternal Sunshine”, Grande'nin 2013'te geleneksel olarak düzenlenmiş olsa da muhteşem bir şekilde söylediği ilk albümü “Yours Truly”de etkileyici bir şekilde benimsediği R&B türüne ağırlık verdiğinde en güçlü halini alıyor. Burada, albümün ortasındaki özellikle güçlü bir bölümde, o ve Martin, türün akıcı ritimlerini retro-fütürist, Y2K dönemi parlaklığıyla kaplıyorlar.

İlişkinin başarısız olduğu aşamayı anlatan baştan çıkarıcı bir şarkı olan “True Story”de erimiş metalden oluşan bir bas çizgisi yılan gibi süzülüyor (“Bana ihtiyacın olduğunda kötü adamı oynuyorum, bunu nasıl yapacağımı biliyorum,” Grande boyun eğmiş bir omuz silkmeyle şarkı söylüyor) ). Yasak bir aşkı anlatan şehvetli bir şarkı olan “The Boy Is Mine”, Brandy ve Monica'nın 1998'deki hitinin adını alıyor ve neredeyse etkileyici erkek grubu koreografisi gerektiren kekemelik perküsyonunu içeriyor. “I Want It That Way” kitabının ortak yazarı Martin'le çalıştığınızda. Ve “Bu Ben Olacağım” – neden olmasın?