AO Scott film eleştirisine veda ediyor

Shib

Global Mod
Global Mod
Öte yandan, birkaç yılda bir biri, Richard Curtis’in Aşkın Aslında kötü olduğuna dair cesur ve çelişkili bir keşifte bulunuyor. Bunu 2003’te söylediğimi gösterecek kadar küçük davranıyorum. The Hangover’ı ben de sevmedim.

Doğrudan konuya gelecek olursak: “Yenilmezler”den nefret etmedim! Gelişmekte olan Marvel Sinematik Evreninin İmparatorluk emellerinden ve yaratıcı tavizlerinden bahseden karma bir inceleme yazdım. Bu evrenin bir takipçisi olan Samuel L. Jackson, Avengers hayranlarının “AO Scott’a yeni bir iş bulma zamanının geldiğini” tweetledi. GERÇEKTEN yapabileceği bir şey.” Bu bir düzine yıl önceydi. Geç olsun güç olmasın.

Filmler nasıl değişti?

Toplanın çocuklar. Bu gazeteyle ilk karşılaştığımda -ki daha çok bir gazeteydi- “yayın platformu”, “sinema evreni” ve “sosyal medya” terimleri ortak sözlüğün bir parçası değildi. Filmler hala çoğunlukla filme çekildi ve yansıtıldı. Yine de video mağazasından VHS kasetleri kiralayabilirsiniz ve Netflix size postayla DVD gönderir. Amerikan bağımsız sineması son on yılda yeni bir olgunluğa ulaştı ve uluslararası auteur sineması Abbas Kiarostami, Dardenne kardeşler, Pedro Almodóvar, Olivier Assayas ve Hou Hsiao-Hsien’in eserlerinde gelişti.

En kötü zamandı! 1999 sonbaharında, işe alınmamdan birkaç ay önce, The New York Press’ten eleştirmen Godfrey Cheshire, “The Death of Film, the Decay of Cinema” başlıklı uzun, ıstıraplı ve birçok yönden ileri görüşlü bir makale yayınladı. Birkaç yıl önce Susan Sontag, Haber Magazine’de sinefilinin sonunu ve desteklediği sanat formunun “çürüdüğünü” ilan etmişti. On yıllık video projesi “Histoire(s) du Cinéma”yı 1998’de tamamlayan Jean-Luc Godard da benzer bir hüzünlü tondaydı.

Ve şimdi? Gökyüzünün hâlâ alçaldığını ya da yeniden alçaldığını ve bunun aynı eski gökyüzü olduğunu söylemek geliyor içimden. Sinemanın ölümü neredeyse sinemanın kendisi kadar eskidir yılında Alman eleştirmen Rudolf Arnheim, 1935’te bir sanat dalı olarak filmin sesin ortaya çıkmasıyla öldüğünü ve sessizliği izleyen şeyin sadece ticari propaganda olduğunu, piç kurusu bir biçim olduğunu açıkladı. kehanet olarak “televizyon” olarak adlandırılır. Savaştan sonra, TV yine filmleri öldürüyordu ve teknolojik bir kötü adam bariz olmadığında bile – VCR, internet – her zaman kötüydü. Frank O’Hara’nın Krizdeki Film Endüstrisine şiiri 1957’de yayınlandı. Yirmi yıl sonra Pauline Kael, Filmler Neden Bu Kadar Kötü? Ahir zaman bir altın çağa dönüştü.

Mevcut kıyamet şu ki, internet yayını ve Covid korkusu, bildiğimiz anlamda sinemayı öldürmek için komplo kuruyor ve geriye, biz çoğunlukla evde oturup belgeseller, distopyalar izlerken sinemaların devam etmesini sağlamak için bir avuç IP odaklı gişe rekorları kıran film ve korku filmi bırakıyor. ve ara sıra sanat filmi suçu üzerine aşırılık. endişeli miyim Tabii ki endişeliyim. En çok önemsediğim filmlerin büyüdüğü kültürel alan daralıyor gibi görünüyor. Orijinal ve iddialı çalışmaları sürdürmek için gerekli olan izleyiciler, algoritmalar tarafından uyuşturulmuş veya kıyamet kaydırma ile dikkatleri dağılmış durumda. Filmlerin durumu çok kötü.