'Anora' | Bir sahnenin anatomisi

Shib

Global Mod
Global Mod
“Merhaba, ben Sean Baker. “Anora”nın yazarı, yönetmeni ve editörüyüm. Bu, Mikey Madison'ın canlandırdığı kahramanımız Ani'nin, Mark Eydelshteyn'in canlandırdığı Ivan Zakharov'a ait olduğu iddia edilen eve geldiği sahnedir. Açıkçası bu sadece Ani'yi Ivan'ın dünyasına sokmayı değil, aynı zamanda izleyiciyi de Ivan'ın dünyasına çekmeyi amaçlıyordu. Bu yüzden kameranın esas olarak Ani'yi takip etmesini ama aynı zamanda dünyayı Ani'nin gözlerinden görmesini istedim. Bu yüzden, özellikle de ön kapıya gelip eve girdiğinde, bunu fazla sevimsizleştirmemek için elimden geleni yaptım. Bu tek seferlik bir şey. “Gemideki mütevazı aileme hoş geldiniz. Sarılmalar! Çünkü seyircinin o odadan Ani ile geçmesini ve odayı ilk kez Ani ile görmesini çok istedim. Yani eğer döner ve sağa bakarsa, kamera da döner ve sağa bakar. Sola baktığında kamera dönüyor ve sola bakıyor. Ve yaptığı şey gerçekten coğrafyayı oluşturmaktır çünkü coğrafya filmin ilerleyen kısımlarında, özellikle de haneye tecavüz sahnesinde son derece önemli olacaktır. Yani, şu ana kadar iki kez birlikte çalıştığım muhteşem görüntü yönetmenim Drew Daniels, el kameralarını kullanma konusunda usta, dolayısıyla kamerayı tutan ve tüm bu sahneyi çeken kişi aslında o. “Çok eski püskü değil!” “'Eski püskü' ne demek?” “Ah, ben sadece oyunculuk yapıyorum.” Ve sonra bu güzel ikili çekimle son buluyor. Bir kurgucu olarak benim için bu, statik geniş açılı çekimimizi düzenlemek için gerçekten iyi bir başlangıç noktası anlamına geliyordu. “Ah, özür dilerim, seni bekleyeceğim.” Bunlar, Mark'ın merdivenlerden yukarı koşarken biraz doğaçlama ekleyen harika oyuncularımdı. Ve sonra onların yatak odasına girerkenki bir sonraki fotoğrafı. Bu çekim filmin sonunda tekrarlanır. Yani bu, birçok açıdan onların bu konaktaki deneyimlerini zenginleştiriyor. “Güzel manzara.” “Görüşüm daha iyi.”