Alışveriş merkezinde nasıl yaşanır

Shib

Global Mod
Global Mod
Sanatçı Michael Townsend, belgesel Jeremy Workman'a ilk kez kendisi ve arkadaşlarının Mall Providence Place'de gizli bir daireye kurulduklarında anlattığında, Workman onun punk olduğunu düşündü. Sonra Townsend, işçiye ayrıntılı bir video göstermek için çatlamış bir iPad çıkardı. “Sadece şaşırdım ve uçurdum,” dedi Workman Townsend'in yanındaki bir video röportajında. “O zaman hemen ben:”

Sonuç, sekiz sanatçının 2003-2007 yılları arasında bir alışveriş merkezinde nasıl terk edilmiş bir oda yarattığını anlatan yeni film “Secret Mall Dairesi”. Sakinlerin küçük bir kameraya çektiği film materyali ile Workman, dublörü 21. yüzyılın en tepesinde gerçekleşen hızlı soylulaştırma bağlamında yer alırken, bazı yardım filmi konvansiyonlarına dayanıyor. Bunu nasıl yaptın? İşte altı adım.

1. Terk edilmiş bir oda bulun.

Alışveriş merkezi inşa edildiğinde, Townsend “hiçbir yerde” olarak tanımladığını fark etti, bu da herhangi bir amaç yapmayan bir “mimaride anomali”. Townsend ve arkadaşları, bir insanın yaşamak zorunda olduğu her şeye sahip olduğu için o kadar iyi stoklandığı bir reklamı aldıktan sonra alışveriş merkezinde kamp yapmaya karar verdiklerinde, bu köşeyi uyumak için bir yer olarak arıyordu. Öncelikle nasıl pahalı oldu? Bunu, sanatçıların alanına yol açan, Providence, RI, mahalle soylulaştırılmasının bir parçası olan alışveriş merkezi yükseldiğinde yaratılan alan konseptiyle bir fiksasyona takdir etti.

Townsend, “Bu sadece evle ilgili değil, aynı zamanda mahallenin tarihi omurlarını da kaybediyor.” Dedi. Alışveriş merkezine gelince, “Bu yapıda çok fazla ölümcül alan olduğunu yardımcı olamadılar, ancak içselleştirdiler” dedi. Ve böylece bir daire kavramı doğdu.

2. Bir kanepe alın.

Townsend, filmde alışveriş merkezi dairesinin ilk sakinlerinin birincisini almak için en önemli şeyin bir kanepe olduğunu kabul ettiğini açıklıyor. Neden bir kanepe? Röportajımızda Townsend, “Bu işbirlikçi bir projeydi” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Yani kanepeler anlamda işbirliği için en basit hareket gibidir.” Bir kanepe, çift amaca da hizmet veriyor. Sadece takılmak veya video oyunları oynamak için üzerine oturabilirsiniz. (Alışveriş Merkezi Dairesi sakinleri ikametgahları için bir playstation getirdi ve sadece bir oyun oynadı: “Grand Theft Auto: San Andreas”.)) Ama aynı zamanda uyumak için bir kanepe kullanabilirsiniz. “Bir odaya çektiğiniz bir şey seçebilirseniz, her gün bir yatak üzerinde bir kanepe seçerdim” dedi.

3. Bir duvar inşa edin.

Sanatçıların alışveriş merkezi dairesinde yaptıkları, bir kapı inşa edebilmeleri ve bir kapı kurabilmeleri için kül bloklarından bir duvar inşa etmekten oluşan en iddialı yenilemede. Bu, inanılmaz derecede dik bir merdivene yaklaşık iki ton ağır malzemenin getirilmesi anlamına geliyordu. İşçi, “Bu sahnelerin duvar, kül blokları ve çimentodaki çimento ile bu inanılmaz adrenalin fırtınaları olacağını biliyordum.” Dedi. “Bir şekilde bunun için filmi inşa ettik.” Bu film materyalini belgelerde gözlemlediğinde, genç kararlılığından etkilendi. “Bu hafta sadece Ash ile sadece iki kül giydim” dedi. “Ben iyiliğim gibiydim, bunlar yanlış olabileceğin hiçbir şey değil.”

4. Ülkenin mesleksizlerini alın.

Alışveriş merkezlerinin yaşam fuarlarından biri olan Colin Bliss, alışveriş merkezinin bir modelini oluşturur ve nasıl sızdığınızı gösterir. Dışarı bir giriş olduğunu, ancak daireye götüren salonlara girmek için acil çıkışları da kullanabileceklerini açıklıyor. Özellikle komik bir çekimde mürettebatı, sözlü evinize erişmek için tuvaletin üzerine gizlenmiş bir tünelde görebilirsiniz. Tuvaletlerin bir mutluluğu olarak, çoğunlukla birinci kattaki umumi tuvaletleri kullandılar.

Tabii ki, bu başka bir soruyu gündeme getiriyor. Gecenin ortasında gitmek zorunda kalırsa ne oldu? Röportajımızda birkaç hafta boyunca dairede yaşayacağını söyleyen Townsend, soruyu yanıtladı. “Kişisel şeffaflık ipucu hakkında benim için hiç sorun olmadı.”

Kendini beslemek elbette yemek sahasını ve sinema patlamış mısırını kullanacaktı, ancak aynı zamanda bir waffle demir ve sıcak bir tabak vardı. Yakalandıkları yılda Townsend, “tüm salatalar” olarak adlandırdığı şeyi sipariş etmek için restoran sipariş etmek için alışveriş merkezlerinde yiyecek satın almayı denemeye başladığını söyledi. “Bir havuç ve domates ve yarım kafa salatası seviyorum ve size gerçekleşebilmeniz için ihtiyacınız olan her şeyi ödeyeceğim,” diye hatırladı, bunu “diyet bir şey” olarak açıklayacağını da sözlerine ekledi. Sonra dairedeki bu malzemelerden yola çıktı.

5. “Yabancılar yok” kuralına bağlı kalın.

Filmde sanatçılardan Jay Zehngebot, “Büyük kural insanları dışarıdan almak değildi” diyor. Sonuçta, daireye erişimi olan sekiz kişi vardı. Eğer arkadaşlarını getirmeye başlarlarsa, kutsallığı tehdit edilirdi. Townsend aslında projenin yazarı olmasına rağmen, şehirden bir arkadaş için dairenin kapısını açmaya karar verdiğinde bu kuralı kırdı. O zaman, alışveriş merkezlerinden gelen güvenlik görevlileri sanatçıların varlığının farkına varmıştı, ancak Townsend'in yanlış adımları onları sonuçlandırdı.

6. Her şeyin bir sanat projesi olabileceğine inanın.

Böylece alışveriş merkezi dairesi vardı, sadece bir şakadan daha fazlası olmalı. Townsend ve vatandaşları sanatsal uygulamalarının uzatılmasına inanıyorlardı. Bu sadece New York City'deki yerlerde bir gerilla 9/11 anıtı da dahil olmak üzere diğer eserlerini planlamak için bir yer değildi, aynı zamanda bir sanat nesnesi olarak da vardı. Bu kadar uzun sürmesinin bir nedeni. Townsend, “Bence kesinlikle her şeyden geçen sağlam bir niyet damarı var, bu da hayatta kalma yeteneğine katkıda bulundu çünkü çok ciddiye alıyoruz.” Dedi.