Aleksei Navalny'nin ölümünden sonra izleyeceğimizi bildiği belgesel

Shib

Global Mod
Global Mod
Yolun yaklaşık üçte ikisi boyunca Navalny, Roher'le röportajlar arasında dinlenirken bir kadın ona geçmişiyle ilgili soruların onu rahatsız edip etmediğini soruyor. Hayır, diyor Navalny Rusça: Roher istediğini sorabilir. Bunun sorun olmadığını söylüyor ama adam üzgün görünüyor.

Navalny duruyor ve şöyle açıklıyor: “Bana göre tüm bunları bana vurulursa yayınlayacağı film için çekiyor.”

Tamamen haklı değildi. Prömiyerinden birkaç ay sonra “Nawalny” ABD'de ilk kez yayına girdi ve orada ilgi çekmeye devam etti. Navalny hayattayken ama hapishanedeyken dünyayla bağlantısını sürdürdü. Sosyal medyada güçlü bir varlık oluşturmuştu ve kendisi ve (sürgünde kalan) ekibi, hapsedildiği süre boyunca paylaşım yapmaya devam etti. Ve ardından Mart 2023'te “Navalny” Oscar'larda en iyi belgesel ödülünü kazandı, bu da dünyanın izlediğinin bir kanıtı daha.

Ancak “Navalny”nin bir otopsi olması amaçlanmadıysa, ölüm raporları onu korkutucu kılıyor. Ne olabileceğini biliyor ama korkmuş gibi görünmüyor, sadece kararlı. Moskova'ya döndüğü gün gergin ve odaklanmış görünüyor, ancak yol arkadaşlarıyla hava durumu hakkında şakalaşıyor, onların tebriklerini kabul ediyor ve “Rick and Morty”nin inişe yaklaşmasını izliyor. Bu, bildiğiniz gibi kesinlikle sarsılmaz bir adam.

Filmin sonunda Roher, Navalny'ye hapsedilmesi, hatta öldürülmesi durumunda Rus halkına nasıl bir mesaj bırakacağını bir kez daha sorar. Navalny İngilizce yanıt veriyor: “Öldürüldüğüm durumla ilgili mesajım çok basit: pes etme.” Roher bu duygunun daha fazlası olduğunu fark ediyor ve cevabını Rusça olarak tekrarlamasını istiyor.

Altyazılara göre Navalny hızlı ve akıcı bir şekilde Rusça “Dinleyin, size söylemem gereken çok açık bir şey var” diyor. Doğrudan kameraya bakıyor ve hızlanıyor. “Vazgeçemezsin. Eğer beni öldürmeye karar verirlerse bu bizim inanılmaz derecede güçlü olduğumuz anlamına gelir. Bu gücü pes etmemek ve bu kötü adamlar tarafından ezilen büyük bir güç olduğumuzu hatırlamak için kullanmalıyız. Aslında ne kadar güçlü olduğumuzun farkında değiliz.”