8 Yıl Evvel Yaptığı 3 Bin Dolarlık Bitcoin Yatırımı 320 Bin Dolar Oldu

DemirPara

New member
8 Yıl Evvel Yaptığı 3 Bin Dolarlık Bitcoin Yatırımı 320 Bin Dolar Oldu İsrailli 69 yaşında emekli Esther Freeman, 8 yıl evvel 3 bin dolar kıymetinde Bitcoin yatırımı yaptı. Freeman’ın parası yıllar daha sonra 324 bin dolar oldu. tıpkı vakitte, ülkenin en büyük bankalarından biri olan Hapoalim Bank, kârları birinci yatırım kaynağı olarak kabul etmeyi reddetti ve yasa dışı finansal operasyonlarla bir ilişkisi olabileceğini savundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

69 yaşında emekli bir İsrail vatandaşı olan Esther Freeman, 2013 yılında yaklaşık 3.240 dolar yatırım yaparak kripto para piyasasına girmeye karar verdi. 69 yaşına karşın ruh olarak genç olduğunu ve genç akrabalarının sonucunı etkilediğini söyleyerek şu sözlere yer verdi;

“Oğlumu ve yeğenlerimi dinleyerek bir teşebbüste bulunmaya karar verdim. Mevzuyla ilgili hiç bir bilgisi olmayan, kolay bir vatandaş olarak 10.000 NIS’nin neredeyse 1 milyon NIS olacağını hiç düşünmemiştim.”

Freeman, Bankaya Dava Açtı

Freeman’ın, yatırımı yıllar içerisinde 100 katına çıktı. Hapoalim Bank, aktarılan meblağı nakit olarak yatırmayı reddetti. Banka, fonların kaynağının kara para aklama yahut terör finansmanı ile ilgili olabileceğini deklare etti.

Freeman, bankaya karşı bir dava açtı, yıllardır bankanın sadık bir müşterisi olduğunu ve çocuklarına yardım edebilmek için paraya muhtaçlığı olduğunu söyleyerek şunları aktardı;

“Banka davranışlarımı biliyor. Öbür hiç bir yerde param yok, yalnızca Hapoalim Bank’da param var. Sermayeyi aklamadığımı yahut banka haricinde iş yapmadığımı biliyorlar. Emekliyim. Dört çocuğumun da banka hesabı var. Çocuklarımdan birinin bir daire satın almasına yardım etmek için bu paraya gereksinimim var.
Alıntıdır